Avertismentul medicului Beatrice Mahler privind evoluția valului cinci al pandemiei: Aceste persoane ajung să facă forme severe ale bolii

Avertismentul medicului Beatrice Mahler privind evoluția valului cinci al pandemiei: Aceste persoane ajung să facă forme severe ale bolii
Beatrice Mahler, manager Marius Nasta

Managerul Institului „Marius Nasta” din București a tras un semnal de alarmă vizavi de situația actuală din România cu privire la creșterea accelerată a numărului de infectări Covid-19. Din păcate, explozia cazurilor aduce cu sine o creștere a internărilor în spitale și a dezvoltării unor forme grave ale bolii pentru unele persoane fără imunitate. Având în vedere trendul ascendent al valului cinci, medicul Beatrice Mahler prevede o aglomerare a spitalelor, cât și un deficit de personal medical.

Cine sunt pacienții preduspuși să dezvolte forme severe ale infecției

Dr. Beatrice Mahler nu vine cu vești foarte bune în plin val cinci al pandemiei. Astfel, managerul de la Marius Nasta sesizează o dublare a cazurilor de Covid-19 de la o săptămână la alta, ceea ce înseamnă și înmulțirea internărilor, cât și afectarea pacienților care nu au imunitate împotriva virusului.

Aceasta a atras atenția unui val de îmbolnăviri, inclusiv în rândul cadrelor medicale, astfel că, spitalele se vor confrunta cu lipsa personalului, care va fi, cel mai probabil, în carantină. De asemenea, există și o parte bună în acest val, fiind vorba despre majoritatea pacienților care nu dezvoltă forme grave ale bolii.

Din datele de până în acest moment și trebuie să ne uităm și la modul în care cresc pacienții cu SARS-CoV-2, da, este posibil. Este posibil să înregistrăm și o creștere a pacienților care se internează în spital pentru că persoanele care știm că nu au protecție oferită de anticorpi ajung să facă forme severe de infecție.

Din nefericire, observăm o dublare a numărului de cazuri de la o săptămâna la altă. Dacă cifrele se mențin până în februarie, cifrele vor fi amețitoare. Partea bună a valului cinci este legată de faptul că marea majoritate a cazurilor nu necesită spitalizare.

Resimițim efectul numărului mare de infectări prin incapacitatea persoanelor care sunt infectate sau carantinate să ajungă în spital și avem deja angajați care, din motive medicale, fi că sunt pozitivi, fie că sunt carantinați, sunt la domiciliu”, a explicat medicul.

„Începând de săptămâna viitoare, această situație va fi mai dificil de gestionat”

În final, medicul a subliniat evoluția negativă a valului cinci Covid-19, de la săptămână la săptămână, oferind previziuni neoptimiste referitoare la numărul infectărilor în rândul medicilor.

„Lucurile s-au schimbat simțitor în această săptămâna față de săptămâna trecută. Ne așteptăm că pentru săptămânile următoare, această situație să fie din ce în ce mai dificil de gestionat. Ieri au fost 11 persoane, jumătate pozitive, jumătate carantinate. Dacă lucrurile se mențin, luna viitoare vom avea grave probleme în a asigura graficul de muncă”, a afirmat Mahler, la Realitatea PLUS.

Vă reamintim că, pentru a scurta timpul de așteptare privind serviciile medicale și, în același timp, pentru a facilita accesul pacienților cu simptome Covid-19 la testare, ministrul Sănătății a transmis că au fost deschise mai multe centre de recoltare a probelor biologice în mai multe spitale din municipiul București și județul Ilfov. Pentru a afla toate informațiile necesare, cetățenii interesați sunt rugați să apeleze numărul de telefon al call-center-ului DSPMB: 021 9462.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI