Avertismentul disperat al unui medic celebru, după ce tatăl său s-a infectat cu COVID-19: „Acest virus stoarce viața din unii cum nu am mai văzut”

Avertismentul disperat al unui medic celebru, după ce tatăl său s-a infectat cu COVID-19: „Acest virus stoarce viața din unii cum nu am mai văzut”
Avertismentul disperat al unui medic celebru, după ce tatăl său s-a infectat cu COVID-19: "Acest virus stoarce viața din unii cum nu am mai văzut"

Virusul ucigaș nu ocolește pe nimeni, indiferent că este actor, medic, tată de medic sau alte funcții importante în stat. Din păcate, oricine poate contacta noul coronavirus, și până să realizeze cu adevărat că este infectat, poate fi tardiv. Cel mai recent caz este cel al Simonei Carniciu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, care a povestit coșmarul prin care tatăl său trece.

“Este înfiorător ce poate face acest virus”

Simona Carniciu a trecut prin cele mai urâte momente din viața sa, după ce părinții săi s-au infectat cu COVID-19. Aceasta povestește despre simptomele atipice pe care cei doi le-au avut, astfel că au coincis cu o toxiinfecție alimentară.

Potrivit celor expuse pe Facebook, tatăl său a intrat în contact cu un singur pacientat infectat cu COVID-19, acest lucru având loc în aer liber.

Auzind cele petrecute, medicul specialist s-a dus la părinții săi echipată, neștiind exact că este vorba de o infecție cu COVID-10. Aceștia nu își pierduseră mirosul și gustul. După stări de anxietate, lipsă poftă de mâncare, scaune dese și deshidratare, a urmat coșmarul.

Tatăl medicului începuse să respire foarte greu, moment în care familia s-a îngrijorat și a chemat Salvarea. Au urmat stări extrem de grele, dar datorită medicilor, bărbatul se simte mai bine, iar acum se recuperează.
Medicul Simona Carniciu a tras un semnal de alarmă, rugând oamenii să fie atenți, prudenți și să respecte regulile de bază.

”Cam așa arătam acum câteva zile când l-am internat pe tata ca să nu-l pierd!
Este mai bine acum, se recuperează după infecția cu COVID-19 și se odihnește în grija celor de la Sp. Victor Babeș!

Echipa de la Spitalul Slobozia a fost la înălțime! Le mulțumesc! Este înfiorător ce poate să facă acest virus celor 8% care fac forme mai severe! Ceilalți, asimptomatici sunt niște fericiți!”, a început medicul experiența pe care a trăit-o.

Singurul contact cu o persoană pozitivă a fost în aer liber

Simona Carniciu își continuă povestea, explicând toate etapele prin care a trecut și care au marcat-o pentru totdeauna. Specialistul roagă responsabilitate și empatie pentru semenii noștri, pentru a pute atrece cu bine peste această perioadă neagră.

„Câteva date:

În ziua de 19 septembrie, sâmbătă, în aer liber tatăl meu a avut singurul contact identificat momentan cu un COVID-pozitiv care a considerat că „nu are nimic” și a venit la el!

Simptomele s-au suprapus cu unele de toxiinfecție alimentară la ambii părinți, cu lipsa poftei de mâncare, scaune dese și deshidratare! Apoi a început coșmarul!

Eu am fost precaută și am mers echipată la ei pt tratament! Am bănuit că simptomele sunt atipice dar nu era primul caz. Fără febră, fără pierderea mirosului… Părea să nu fie COVID, dar a fost! Ambii au ieșit pozitivi!

Imaginea în ziua de joi seară când am chemat ambulanța, o să îmi rămână toată viața în fața ochilor! Tatăl meu, pe care îl știți cât era de puternic și vesel se transformase în unul care abia mai respira! Rapid!

Am înțeles acum de la verișoara mea, medicul lui de la Babeș, că așa face acest virus! Acum ești bine, în câteva ore poți ajunge foarte rău! Procesul inflamator este extrem de mare, iar virusul afectează mai mult decât am știut până acum!

Și nu uitați vă rog regulile:

1. Purtați mască!
2. Spălați mâinile după ce ați atins obiecte posibil contaminate!
3. Păstrați distanța!

Vor urma vremuri foarte grele pentru noi toți! Tot ce trebuia, era să fim responsabili și să ne ferim noi de această boală cruntă pentru unii!

Ce mai contează acum cine a făcut virusul, cine l-a eliberat, cu ce intenție, dacă vor să ne globalizeze sau să ne înlănțuiască? Astea nu mai contează! Conta ca noi să fim uniți împotriva lui și să nu îl lăsăm să se răspândească! Fiecare din cei care nu respectă regulile contribuie la „conspirația” lor! Corect, nu?

Au aruncat lupul în turma de oi, iar oile în loc să fie puternice unite, au stat să le mănânce una câte una!
Dacă eram responsabili, nu închideau nici restaurante, nici școli, nici cinematografe, ca să distrugem economia! Alte țări nu le-au închis!

De ce? Că au popoare care nu sunt mândri, care nu sunt răzvrătiți împotriva unui sistem asupra căruia oricum nu au putere, al unui sistem pe care l-am acceptat și hrănit!

Așa că, pentru ce atâta revoltă? Pentru ceva care s-a făcut deja? E inutil, e tardiv!

E vremea să ne unim! E vremea să respectăm regulile simple, ca să nu le respectăm pe cele mai grele!

Doamne ajută!”, a povestit medicul pe Facebook.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI