Avertismentul BNR pentru românii care folosesc bani cash. ”Sunt cei mai periculoși!”

Avertismentul BNR pentru românii care folosesc bani cash. ”Sunt cei mai periculoși!”
Avertismentul BNR pentru românii care folosesc bani cash

Consilierul de strategie al guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a transmis un avertisment pentru românii care folosesc bani cash în această perioadă.

Avertisment BNR pentru românii care folosesc bani cash

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că este prima pandemie cauzată de un coronavirus și că nu este doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele. Oficialul îndeamnă la calm și precauție.

Despre metode de prevenție a vorbit și Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR). Oficialul spune că frenezia cu care oamenii își fac provizii este stupidă, dat fiind că rezervele alimentare le vor ajunge pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, Vasilescu avertizează că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului.

Avertismentul BNR pentru românii care folosesc bani cash. ”Sunt cei mai periculoși!”
Adrian Vasilescu

„E o prostie să faci provizii, dacă vine o molimă și dacă ar fi să se întindă, pe cât timp poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?!”, a spus consilierul BNR, în emisiunea ”În fața ta”, de la Digi 24.

„Banii sunt – la propriu – murdari”

Oficialul spune că singura ”provizie” pe care și-a făcut-o el în această perioadă a fost să renunțe la folosirea banilor cash.

„O singură provizie am făcut: de card. Pentru că nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii. Banii sunt – la propriu – murdari”, a spus consilierul BNR.

Din acest punct de vedere, România are un avantaj, pentru că avem bani din plastic, ce pot fi spălați, așa cum au procedat și autoritățile din China. Întrebat unde se face această operațiune și, cel mai important, dacă se face în România, Vasilescu a răspuns: „Păi se spală, cu săpun și cu apă”. Totodată, chestionat dacă aceasta este o procedură pe care o poate face fiecare dintre noi, acasă, sau există un loc special, el a menționat: „Nu există niciun loc”:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI