Auchan retrage un produs periculos – alertă pentru viitoarele mame

Auchan retrage un produs periculos - alertă pentru viitoarele mame

Auchan a anunțat că retrage un produs. Clienții sunt îndemnați să nu consume, ci să ducă produsul la magazin. De ce e atât de grav?

Auchan a emis un avertisment de maximă importanță pe 6 februarie. Conform magazinului, un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria este retras de pe piață. Magazinul le solicită celor care au cumpărat produsul să nu îl consume şi să îl returneze.

Toți clienții își vor primi banii înapoi.

„În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul urmator: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN : 5949084000153, produs in 16.01.2019, exp 01.03.2019”, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De ce e gravă problema somonului de la Auchan?

Demersul Auchan de-a retrage acest produs de pe piață vine în urma analizelor derulate. În două eșantioane din cele cinci analizate a fost detectată Listeria monocitogenes.

Persoanele care au cumpărat acest produse sunt rugate să nu îl mai consume şi să le returneze la magazin, unde li se va rambursa integral costul.

În decembrie, Auchan a mai notificat ANSVSA cu privire la retragerea altui produs alimentar. A fost vorba tot de somono: mai precis, file de somon de Alaska afumat. A fost detectată în acel lot aceeași bacterie – Listeria monocytogenes.

Problema cu această bacterie e că listerioza este o infecţie severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Deşi oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Boala prezintă un pericol și mai mare pentru femeile însărcinate şi pentru făt. În cazuri extreme, poate duce la naştere prematură, avort sau naşterea unui copil mort.