Alin Stoica, avertisment pentru români după relaxarea restricțiilor. Cum se va face accesul în cluburi, baruri și festivaluri

Alin Stoica, avertisment pentru români după relaxarea restricțiilor. Cum se va face accesul în cluburi, baruri și festivaluri
Alin Stoica, despre accesul in cluburi

Prefectul Capitalei a anunțat în cursul zilei de astăzi cine sunt persoanele care vor avea acces în cluburi, festivaluri și alte evenimente publice cu prezență numeroasă. Potrivit acestuia, norocoșii câștigători sunt cei care s-au vaccinat, dar pentru a fi lăsați să intre va fi nevoie să prezintă un act doveditor în acest sens.

Verificarea autenticității dovezilor se va face aleatoriu

Alin Stoica a anunțat în cursul zilei de astăzi în ce condiții vor putea reveni românii la o viață cât mai apropiată de normalitate. Începând cu 1 iunie, o nouă serie de restricții a fost ridicată, astfel că, printre măsurile de relaxare se regăsește și posibilitatea participării la evenimente, cu condiția ca participanții să fie vaccinați.

Responsabilitatea verificării le revine organizatorilor, în timp ce organele de poliție se pot implica pentru a verifica dacă dovezile sunt autentice.

“Cei care vor să participe la astfel de evenimente trebuie să aibă cu dumnealor dovada vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic, o pot prezenta de pe telefon. Simpla verificare a existenţei acestui document o face persoana care asigură accesul în incintă, adică organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toţi cei care intră posedă un astfel de document şi fac dovada că îl au.

Veridicitatea acestuia va putea fi verificată de organele de control, de exemplu, Poliţia poate veni într-un club şi să verifice aleatoriu participanţii şi să verifice dacă documentele pe care aceştia le au sunt valabile. Există o bază de date cu vaccinarea şi pot fi verificaţi oricând”, a explicat prefectul Alin Stoica.

Ce alte măsuri de relaxare vor fi adoptate de pe 1 iunie

Vă reamintim că printre măsurile de relaxare anunțate începând de astăzi, se numără și renunțarea la măștile de protecție în spațiile închise (birou), atâta timp cât toți cei prezenți sunt vaccinați, redeschiderea locurilor de joacă și a piscinelor din interior.

De asemenea,  “desfăşurarea activităţii în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, au transmis reprezentanții Guvernului.

O altă măsură care intră în vigoare de astăzi este creşterea numărului de persoane care nu fac parte din aceeași familie,  dar care vor putea circula în grupuri pietonale, de la 6 la 8 persoane.

Cu privire la participarea la evenimente precum nunţi, botezuri, mese festive, parastase,  se acceptă  un număr de maxim 70 de persoane în spaţii deschise şi maxim 50 de persoane în spaţii închise, cu obligașia ca incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate să fie mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI