18 aug. 2020 | 10:56

Avertisment de ultimă oră de la OMS. Aceste persoane răspândesc noul coronavirus mai rapid decât se credea. Milioane de români, în pericol

Știri generale
Avertisment de ultimă oră de la OMS. Aceste persoane răspândesc noul coronavirus mai rapid decât se credea. Milioane de români, în pericol
Avertisment de ultimă oră de la OMS. Aceste persoane răspândesc noul coronavirus mai rapid decât se credea. Milioane de români, în pericol

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) revine cu un avertisment de ultimă oră pentru toată lumea. Potrivit noilor studii, răspândirea noului coronavirus în regiunea Asia-Pacific face ravagii. Surprinzător, persoanele care s-au dovedit că participă activ la această răspândire în masă nu sunt pacienții simptomatici.

Ce persoane se află în mare pericol

Reprezentanții OMS atrag atenția cu privire la riscul la care sunt expuse milioane de persoane din categoriile de risc, în aceste categorii intrând persoanele vârstnice, cele cu imunitatea slăbită și cele cu cormobidități.

Potrivit noilor rapoarte, persoanele cu cel mai mare potențial de transmitere a virusului sunt persoanele asimptomatice, cu vârste cuprinse între 20-50 de ani, care prezintă o formă extrem de ușoară sau care nu au niciun simptom.

Persoanele asimptomatice prezintă cel mai mare risc de transmitere

Persoanele asimptomatice prezintă cel mai mare risc de transmitere

Prin simplul fapt că nu fac parte din categoriile de risc și nu au nici simptome, mulți tineri evită să poarte mască pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur, participând astfel la un proces activ de transmitere comunitară a noului corona virus.

Deoarece mulţi tineri sunt asimptomatici sau au simptome uşoare de COVID-19, ei transmit fără să ştie virusul altora. Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate” a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, potrivit Agerpres.

Apelul lansat de OMS

În urma situației îngrijorătoare din regiunea Pacificul de Vest, directorul regional OMS face apel la responsabilitatea cetățenilor pentru a arăta solidaritate față de zonele grav afectate, dar și pentru a evita efecte catastrofale cauzate de răspândirea virusului ucigaș.

Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile. Mulţi detectează acum focare mai repede şi le răspund mai rapid cu intervenţii mai direcţionate şi o abordare agilă, care readuce sănătatea societăţilor şi economiilor în acelaşi timp”, a adăugat Kasai, potrivit Agerpres.

Potrivit OMS, cazurile raportate în regiunea Pacificul de Vest ( 7 de ţări din Asia şi Pacific) reprezintă 2,3% din infecţiile la nivel global. Din păcate, până în acest moment, aici au fost confirmate peste 400.000 de infectări cu noul coronavirus şi aproximativ 9.300 de decese.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro