Averea Klaus Iohannis s-a mărit. Cum a câștigat peste 29.000 de lei în 2020, de fapt

Averea Klaus Iohannis s-a mărit. Cum a câștigat peste 29.000 de lei în 2020, de fapt
Averea președintelui a crescut considerabil în ultimii ani

Despre averea acumulată în anii de profesor ai lui Klaus Iohannis s-a tot scris. În afară de asta, președintele și soția sa au fost implicați și în câteva procese de retrocedare a unor locuințe. Nu s-a mai auzit nimic despre aceste proese, în scimb aflăm că averea lui Klaus Ihannis s-a mărit. Din declarația de avere, publicată pe site-ul Președenției României, aflăm că averea acestuia s-a mărit cu nu mai puțin de 2.300% într-un singur an.

Klaus Iohannis și controversata sa avere

Odată cu anunțarea candidaturii la Alegerile prezidențiale din  noiembrie 2014, pe numele lui Klaus Iohannis apăreau documente controversate legate de averea acestuia. Multe dintre aceste documente relatau faptul că o parte din imobilele deținute de Klaus Iohannis și soția acestuia fuseseră însușite în mod ilegal. Primele informații apărea în iunie 2014, în urma unor dezvăluiri făcute de jurnaliștii de la Evenimentul Zilei. Documentele prezentate atunci arătau că imobilele respective ar fi fost însușite în urma unor falsuri. Inclusiv jurnaliștii de la RISE Project făceau dezvăluiri pe această temă.

Deși câștiga alegerile, învingându-l pe Victor Ponta, Klaus Iohannis nu a făcut niciodată dovada reală a averilor acumulate. Ba mai mult, justifica acest lucru declarând că au fost achiziționate în urma orelor de meditații. Nici acest lucru nu a fost dovedit cu acte, ulterior ieșind la iveală și mai multe nereguli.

Averea președintelui a crescut considerabil în ultimii ani

Dacă despre averile deținute până la momentul 2014 nu s-a mai vorbit, astăzi aflăm că președintele Klaus Iohannis este și mai bogat. Conform datelor ar avea la această oră aproximativ 250.000 lei într-un cont bancar. În declarația de avere publicată pe site-ul Președenției României se arată acest lucru. În aceeași declarație apar cele șase imobile deținute de acesta și de soție. Mai apare un cont bancar în valoare de 208.000 de lei, activ încă din 1999.

În afară de asta se mai arată că ar fi încasat 179.735 de lei ca venit din partea Administrației Prezidențiale. Alte venituri, 1.275 de lei, au venit din partea unei edituri, „Curtea Veche”. Din închirierea unui imobil în Sibiu, Klaus Iohannis ar fi încasat 35.743 de lei.  Dacă e să ne  luăm după aceste sume, averea lui Klaus Iohannis a crescut într-un an cu 2.300%. Cei mai mulți bani în 2020 au fost încasați de la editura amintită anterior.

Putem spune, că deși un an greu, anul 2020, i-a adus venituri frumoase actualului președinte Klaus Iohannis, care a mai specificat în declarația de avere achiziția unui alt imobil, tot în Sibiu, în anul care tocmai a trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI