Avere Maia Morgenstern. Actrița e plină de bani! Ce salariu colosal în euro încasează

Avere Maia Morgenstern. Actrița e plină de bani! Ce salariu colosal în euro încasează
Maia Morgenstern, actorul complet, un bun profesionist

Maia Morgenstern, incontestabil, este una din cele mai bune actrițe ale generației sale. Recunoscută atât pe plan național, dar și internațional, Maia Morgenstern și-a câștigat reputația de un actor profesionist și tipicar. Având în vedere aceste date, putem spune că marea actriță câștigă suficient de bine. În fară de actorie, Maia Morgenstern câștigă bani frumoși și ca manager al unuia dintre cele mai vechi teatre din România, Teatrul Evreiesc de Stat.

Maia Morgenstern, actorul complet, un bun profesionist

Încă de la debutul ei pe marele ecran, în capodopera ”Balanța”, semnată de Lucian Pintilie, a demonstrat calități excepționale. De-atunci cariera actriței Maia Morgenstern a mers într-un trend ascendent, totul culminând, pe plan internațional, cu rolul din super producția americană ”Patimile lui Hristos ”, în regia lui Mel Gibson.

Pentru rolul Mariei, din acest film, Maia Morgenstern a primit aprecierile criticii internaționale, dar și diferite premii importante.

Profesia de actor, pentru Maia Morgenstern, este un templu, cel puțin așa-l descria chiar actrița. Reputația de unul din marii actori români au adus-o și în postura de a accepta o nouă provocare, cea de manager. În 2012, i s-a propus să preia frâiele celui mai vechi teatru din România, Teatrul Evreiesc de Stat.

”Cunoșteam Teatrul Evreiesc de Stat. Mă mai duceau părinții. Îmi plăcea. Era vesel, colorat, strălucitor. Muzical. Se cânta, mai ales… se cânta și se dansa. Și aveau și stroboscop. Și glob din ăla strălucitor, care se învârte, cum aveau numai la discotecă.

Da’ eu la discotecă n-aveam voie. La teatru, da. Era frumos. Și „telefoanele” alea, unde ascultai traducerea în limba română, iar la urmă, VOCEA – o voce catifelată – îți spunea: „Urmăriți, vă rog, jocul actorilor!”. Era frumos.”, spunea Maia despre TES.

O avere colosală din drepturile de autor și directoratul TES

Ajunsă la 58 de ani, o găsim și astăzi, după ce în 2017 renunțase la postul de manger, tot la TES. Maia Morgenstern, un profesionist desăvârșit, a reușit să-și facă și o avere considerabilă, mai ales în ultimii ani. Conform declarațiilor sale de avere, având în vedere că ocupă o funcție publică, bugetară, în 2019 actrița ar fi câștigat 107.288 de lei de la Teatrul Evreiesc.

O altă sumă frumușică vine din cariera de profesor de Arta Actorului, astfel că 20.040 de lei i-a câștigat din salariul la Universitatea Hyperion. Ca majoritatea actorilor, Maia Morgenstern încasează în fiecare an și bani din drepturile de autor.

Astfel că, anul trecut ar fi încasat 685.665 de lei din drepturile de autor. Concursurile și festivalurile concurs la care a participat de-a lungul anului 2019, i-au mai adus aproximativ 6.205 euro din premiile obţinute. Dacă facem un calcul final al sumelor încasate, aflăm că a încasat 180.000 de euro în anul 2019. Maia Morgenstern a încasat în 2019, un salariu total de aproximat 15.000 de euro.

Dacă vorbim despre economiile făcute de marea actriță, aflăm că are câteva conturi în lei și euro, sumele fiind de 1.647.957 în lei, și respectiv, 63.000 de euro. În total în conturile ei se află acum 400.000 de euro.

Dacă e să punem în balanță cariera și ceea ce reprezintă Maia Morgenstern pentru scena și filmul românesc, am putea spune că e puțin, sau nu? Depinde din ce unghi privești. Dar ceea ce este cert, este că actrița și managerul TES este unul din cei mai buni exponenți ai teatrului și filmului românesc.

Urmăriți Playtech.ro și pe