25 iun. 2023 | 14:08

Avantaje și dezavantaje pentru legumele proaspete și cele congelate. Ce trebuie să afli înainte să cumperi

Utile
Avantaje și dezavantaje pentru legumele proaspete și cele congelate. Ce trebuie să afli înainte să cumperi
Legume proaspete și legume congelate. Care sunt mai bune?

Legumele proaspete sunt la mare căutare acum. Nimic nu se compară cu o salată atunci când este foarte cald afară. Pe de cealaltă parte, legumele congelate pot fi păstrate mai mult timp. Pe care ar trebui să le alegi?

Legume proaspete sau congelate?

Multă lume este de părere că legume proaspete sunt mult mai sănătoase față de cele congelate, însă este adevărat? Potrivit ultimelor studii efectuate la diferite universități din Statele Unite, răspunsul este foarte surprinzător.

Conform studiilor care s-au efectuat cu privire la dacă legumele proaspete sunt mai bune decât cele congelate, este surprinzător să aflăm că cele două sunt la fel de recomandate de către experți. Legumele proaspete și cele congelate nu își pierd din nutrenții sau vitamine, așa că sunt la fel de bune.

Totul se datorează procesului de congelare. Legumele sunt supuse unor temperaturi extreme de joase, de circa -18 grade Celsius, într-un timp foarte scurt, ceea ce permite păstrarea intactă a proprietății lor, precum vitaminele, proteinele sau antioxidanții. De asemenea, datorită faptului că sunt deja spălate și tăiate, pot fi gătite mult mai repede și mai ușor decât cele proaspete.

Citește și: Ce să nu mănânci pe timp de caniculă. Alimentele iubite de români care ți-ar putea face rău

Avantajele și dezavantajele legumelor proaspete și congelate

Atunci când vorbim despre legume proaspete, acestea nu își păstrează nutrienții atât de eficient. De fapt, încep să-și piardă din nutrienți din momentul în care au fost recoltate. Totodată, trebuie să luăm în considerare și timpul care trece până ajung pe piață, depozitarea, transportul și expunerea la lumină și aer influențează deteriorarea lor nutrițională.

În cele din urmă, legumele congelate au mai multe avantaje decât cele proaspete. Ne permit să consumăm legume de sezon pe tot parcursul anului , ceea ce favorizează varietatea și echilibrul în alimentație și evităm irosirea alimentelor, deoarece  pot fi folosite doar cantitățile necesare, iar restul pot fi păstrate la congelator.

De asemenea, legumele congelate sunt și mai ieftine decât cele proaspete. Un lucru foarte important pe care este bine să-l aveți în vedere este să vă uitați la data de expirare și la aspectul produsului.

Citește și: Legumele congelate pe care să nu le consumi niciodată. Faci o greșeală imensă, de ce trebuie să le eviți

Legumele nu trebuie să aibă gheață, iar atunci când vine vorba despre prepararea lor, cel mai indicat este să respectați instrucțiunile de pe ambalaj și să evitați să le dezgheți în prealabil sau să le gătiți prea mult timp, deoarece acest lucru le poate afecta textura și aroma.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro