Avantaje și dezavantaje între apartamentele vechi și cele noi. Tot ce trebuie să știi înainte să cumperi locuința
Când vor să își achiziționeze o locuință, foarte multe persoane au o dilemă: să cumpere apartamentul într-un bloc vechi sau într-un bloc rezidențial nou? Nu există un răspuns general valabil la această întrebare, mai ales că fiecare are propria lui viziune și propriile sale cerințe. Pentru a vă face decizia mai ușoară, vă prezentăm câteva avantaje și dezavantaje între apartamentele noi și vechi.
Avantaje și dezavantaje între apartamente vechi și noi
Curinși de febra căutărilor și de entuziasm, putem scăpa din vedere mai multe aspecte importante atunci când trebuie să facem o alegere pe termen lung, fapt pentru care ne-am gândit să vă prezentăm principalele aveantaje și dezavantaje în „lupta“ dintre apartamentele noi și cele vechi.
Dacă până acum, programul „Prima Casă“ nu restricționa achiziția de apartamente în funcție de vechimea acestora, odată cu intrarea în vigoare a noului program „O familie, o casă“, beneficiarii nu mai au ca variantă apartamentele mai vechi de cinci ani. Prin urmare, dacă iei în calcul achiziționarea unei locuințe mai vechi, trebuie să apelezi la alt timp de credit.
Printre avantajele apartamentelor noi se numără faptul că dispun de intalații și utilități noi, ca să nu mai spunem că, de regulă, beneficiezi de suprafețe mai mari și o compartimentare modernă. De asemenea, în cazul în care vei vrea să faci câteva modificări, acestea vor putea fi efectuate cu ușurință.
Exceptând pereții de rezistență, care nu pot suferi schimbări, restul locuinței poate fi modificată după gusturile proaspătului proprietar.
Un bloc nou va beneficia și de izolare termică net superioară, executată cu tehnologie și materiale moderne, ceea ce nu se discută în cazul blocurilor vechi.
Tot ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o locuință
Un alt avantaj în ceea ce privește compartinentarea apartamentelor noi este faptul că aceasta este realizată în așa manieră încât cumpărătorul să se poată bucura de întreaga suprafață a locuinței. Majoritatea construcțiilor noi au spații generoase, deschise, de tip open space.
În ciuda faptului că pot avea chiar trei sau patru camere, multe dintre apartamentele vechi au o singură baie, în vreme ce locuințele noi cu minim 3 camere au deja câte 2 băi.
Ansamblurile rezidențiale noi vin la pachet și cu locuri de parcare dedicate, astfel că nu va trebui să-ți faci griji cu privire la locul în care îți vei lăsa mașina.
Un alt aspect ce trebuie luat în calcul atunci când ai o astfel de decizie de făcut este siguranța. Ansamblurile rezidențiale noi beneficiază, în cele mai multe cazuri, de supraveghere video non stop, iar cele mai exclusiviste au chiar și pază.
Atunci când iei hotărârea de a-ți achiziționa o locuință, poate un prim aspect pe care îl ai în vedere este locația. Se întâmplă de foarte multe ori ca blocurile vechi să fie amplasate ultra central, spre deosebire de cele noi, care sunt construite în zone limitrofe.
Un alt avantaj al apartamentelor vechi îl reprezintă pereții solizi, care reduc semnificativ riscul de a auzi ce vorbesc vecinii. În schimb, mulți locatari din ansambluri rezidențiale noi se plâng că aud chiar și cele mai mici zgomote ale vecinilor.
Un factor care poate constitui, la rândul lui, un avantaj sau un dezavantaj major este prețul. În majoritatea cazurilor, apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi sunt mai scumpe, dar își păstrează prețul mai bine în timp.