09 mart. 2021 | 10:51

Autoritățile, în alertă. Un jandarm al centralei de la Cernavodă s-a împușcat în cap. Unde s-a ascuns înainte de tragedie

News
Autoritățile, în alertă. Un jandarm al centralei de la Cernavodă s-a împușcat în cap. Unde s-a ascuns înainte de tragedie
Un jandarm de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a vrut să se sinucidă

Tragedie în această dimineață la Cernavodă, acolo unde un jandarm din cadrul Unității Speciale de Pază Cernavodă a încercat să se sinucidă cu arma din dotare. La fața locului au sosit mai multe echipaje medicale și un elicopter SMURD.

Care a fost motivul pentru care a vrut să-și ia viața

Momente de panică au avut loc în această dimineața la Centrala de la Cernavodă, acolo unde un jandarm în vârstă de 44 de ani a încercat să se sinucidă după ce s-a împușcat în zona capului. Eugen Andronie a fost găsit de un coleg, care a sunat imediat la 112 pentru a anunța tragedia petrecută cu puțin timp în urmă.

Un elicopter SMURD a preluat de urgență subofițerul, transportându-l la cea mai apropiată unitate medicală pentru a primi îngrijiri specializate. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, ulterior pacientul fiind intubat.

„În această dimineaţă, un jandarm din cadrul Unităţii Speciale de Pază Cernavodă, care intrase în serviciul de pază, s-a autorănit executând un foc cu armamentul din dotare, în zona capului. De urgenţă, după acest incident, la ora 7,47, a fost transmis primul apel către serviciile de specialitate.

Subofiţerul a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor”, a transmis Jandarmeria.

Potrivit colegilor, bărbatul trecuse recent printr-un divorț, dar cu toate acestea, în urma ultimului control psihologic acesta a fost declarat apt de muncă.

Bărbatul s-a retras în singurătate

Înainte de a înfăptui actul sinucigaș, subordonatul Inspectoratului General de Jandarmi București s-ar fi închis într-o cameră unde urma să moară, chiar lângă Reactorul 1. Eugen Andronie este unul dintre subofițerii vechi, cu experiență, fiind, de asemenea, șef de schimb. Bărbatul a facut parte din primul lot al misiunii de pace din Kosovo, în 2001.

”În momentul de față pot să vă confirm că avem un incident la nivelul Unității Speciale. Un coleg, jandarm, din informațiile pe care le am până acum, o posibilă tentativă de suicid. Colegul nostru a intrat în serviciu astăzi, de dimineață, nu a prezentat niciun indiciu că ar fi urmat o asemenea tragedie.

I s-a acordat primul ajutor, a fost ridicat de serviciul de ambulanță și a plecat către o unitate medicală.
Colegul făcea parte dintr-o echipă de intervenție și la un moment dat s-a izolat într-o anumită cameră și acolo s-a întâmplat.

Nu cunoaștem, deocamdată, ce l-a împins spre un asemenea gest”, a transmis Nicolae Dan, purtător de cuvânt al unității de jandarmi Cernavodă.

Potrivit col. Nicolae Dan, incidentul s-a petrecut în jurul orei 7:50, după ce subofițerul jandarm a intrat în serviciu. Acesta are 43 de ani și este tatăl unui copil de 16 ani. Este angajat ai Ministerul Afacerilor Interne încă din anul 1999, fiind supus, de-a lungul anilor, la mai multe teste psihologice obligatorii.

Ultima testare psihologică a fost efectuată în luna septembrie a anului 2020, fiind declarat apt. Bărbatul era apreciat de către colegii, a participat la mai multe misiuni internaționale, fiind un om pe care se baza multă lume.

După ce a intrat în serviciu și a organizat misiunea împreuna cu colegii săi, jandarmul a intrat într-o cameră separată, unde a săvârșit gestul. Împușcătura a fost auzită de către colegii din cealaltă cameră. Jandarmii sunt dotați cu pistol și pistol mitralieră, iar jandarmul a folosit pistolul din dotare.

”În această dimineață, în jurul orei 20:00, am fost solicitați prin apel unic la 112 să intervenim la o persoană rănită la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă. De îndată, la fața locului a fost alertat un echipaj de prim ajutor din cadrul detașamentului Cernavodă, elicopterul SMURD, și, de asemenea, o mașină de stingere.

Sosiți la fața locului, colegii au găsit un bărbat, în vârstă de 43 de ani, inconștient, care a fost intubat și preluat de elicopterul SMURD, fiind ulerior transportat la Spitalul Județean Constanța”, a mărturisit Anamaria Stoica de la ISU Constanța.

Ce spune Jandarmeria din Cernavodă despre incident

”Marți 09 martie, la ora 7:47, un subofițer al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă aflat în serviciu a folosit pistolul din dotare provocându-și o rană la nivelul capului.

Imediat, colegii au anunțat producerea evenimentului. Militarul, în vârstă de 43 de ani se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă și a fost transportat de urgență la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD.
În momentul de față nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe colegul nostru să recurgă la un asemenea gest. A fost declanșată o anchetă de către unitatea de Parchet competentă.

Subofițerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaționale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020 a fost declarat apt. Vom reveni cu noi informații, în funcție de evoluția evenimentului”, este comunicatul oficial remis de Unitatea speciala de jandarmi din Constanța.

Urmărește imagini de la momentul intervenției salvatorilor:

PlaySport
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz! Imagini cu amanta secretă a lui Alexandru Ciucu, a ţinut-o la secret 10 ani. Este celebră!
Capital.ro
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
EVZ.ro
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Capital.ro
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru românii care se vor pensiona în viitor: ”De acum încolo vom avea aceste condiții!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ România! Avertisment ȘOCANT venit de la Kremlin!
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro