Autoritățile, în alertă. Un jandarm al centralei de la Cernavodă s-a împușcat în cap. Unde s-a ascuns înainte de tragedie

Autoritățile, în alertă. Un jandarm al centralei de la Cernavodă s-a împușcat în cap. Unde s-a ascuns înainte de tragedie
Un jandarm de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a vrut să se sinucidă

Tragedie în această dimineață la Cernavodă, acolo unde un jandarm din cadrul Unității Speciale de Pază Cernavodă a încercat să se sinucidă cu arma din dotare. La fața locului au sosit mai multe echipaje medicale și un elicopter SMURD.

Care a fost motivul pentru care a vrut să-și ia viața

Momente de panică au avut loc în această dimineața la Centrala de la Cernavodă, acolo unde un jandarm în vârstă de 44 de ani a încercat să se sinucidă după ce s-a împușcat în zona capului. Eugen Andronie a fost găsit de un coleg, care a sunat imediat la 112 pentru a anunța tragedia petrecută cu puțin timp în urmă.

Un elicopter SMURD a preluat de urgență subofițerul, transportându-l la cea mai apropiată unitate medicală pentru a primi îngrijiri specializate. Medicii au efectuat manevre de resuscitare, ulterior pacientul fiind intubat.

„În această dimineaţă, un jandarm din cadrul Unităţii Speciale de Pază Cernavodă, care intrase în serviciul de pază, s-a autorănit executând un foc cu armamentul din dotare, în zona capului. De urgenţă, după acest incident, la ora 7,47, a fost transmis primul apel către serviciile de specialitate.

Subofiţerul a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor”, a transmis Jandarmeria.

Potrivit colegilor, bărbatul trecuse recent printr-un divorț, dar cu toate acestea, în urma ultimului control psihologic acesta a fost declarat apt de muncă.

Bărbatul s-a retras în singurătate

Înainte de a înfăptui actul sinucigaș, subordonatul Inspectoratului General de Jandarmi București s-ar fi închis într-o cameră unde urma să moară, chiar lângă Reactorul 1. Eugen Andronie este unul dintre subofițerii vechi, cu experiență, fiind, de asemenea, șef de schimb. Bărbatul a facut parte din primul lot al misiunii de pace din Kosovo, în 2001.

”În momentul de față pot să vă confirm că avem un incident la nivelul Unității Speciale. Un coleg, jandarm, din informațiile pe care le am până acum, o posibilă tentativă de suicid. Colegul nostru a intrat în serviciu astăzi, de dimineață, nu a prezentat niciun indiciu că ar fi urmat o asemenea tragedie.

I s-a acordat primul ajutor, a fost ridicat de serviciul de ambulanță și a plecat către o unitate medicală.
Colegul făcea parte dintr-o echipă de intervenție și la un moment dat s-a izolat într-o anumită cameră și acolo s-a întâmplat.

Nu cunoaștem, deocamdată, ce l-a împins spre un asemenea gest”, a transmis Nicolae Dan, purtător de cuvânt al unității de jandarmi Cernavodă.

Potrivit col. Nicolae Dan, incidentul s-a petrecut în jurul orei 7:50, după ce subofițerul jandarm a intrat în serviciu. Acesta are 43 de ani și este tatăl unui copil de 16 ani. Este angajat ai Ministerul Afacerilor Interne încă din anul 1999, fiind supus, de-a lungul anilor, la mai multe teste psihologice obligatorii.

Ultima testare psihologică a fost efectuată în luna septembrie a anului 2020, fiind declarat apt. Bărbatul era apreciat de către colegii, a participat la mai multe misiuni internaționale, fiind un om pe care se baza multă lume.

După ce a intrat în serviciu și a organizat misiunea împreuna cu colegii săi, jandarmul a intrat într-o cameră separată, unde a săvârșit gestul. Împușcătura a fost auzită de către colegii din cealaltă cameră. Jandarmii sunt dotați cu pistol și pistol mitralieră, iar jandarmul a folosit pistolul din dotare.

”În această dimineață, în jurul orei 20:00, am fost solicitați prin apel unic la 112 să intervenim la o persoană rănită la Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă. De îndată, la fața locului a fost alertat un echipaj de prim ajutor din cadrul detașamentului Cernavodă, elicopterul SMURD, și, de asemenea, o mașină de stingere.

Sosiți la fața locului, colegii au găsit un bărbat, în vârstă de 43 de ani, inconștient, care a fost intubat și preluat de elicopterul SMURD, fiind ulerior transportat la Spitalul Județean Constanța”, a mărturisit Anamaria Stoica de la ISU Constanța.

Ce spune Jandarmeria din Cernavodă despre incident

”Marți 09 martie, la ora 7:47, un subofițer al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă aflat în serviciu a folosit pistolul din dotare provocându-și o rană la nivelul capului.

Imediat, colegii au anunțat producerea evenimentului. Militarul, în vârstă de 43 de ani se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă și a fost transportat de urgență la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD.
În momentul de față nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe colegul nostru să recurgă la un asemenea gest. A fost declanșată o anchetă de către unitatea de Parchet competentă.

Subofițerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaționale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020 a fost declarat apt. Vom reveni cu noi informații, în funcție de evoluția evenimentului”, este comunicatul oficial remis de Unitatea speciala de jandarmi din Constanța.

Urmărește imagini de la momentul intervenției salvatorilor:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI