Autoritățile, în alertă! Opt pacienți, în stare gravă după ce au rămas fără oxigen. Ce s-a întâmplat cu TIR-ul de Terapie Intensivă în care se aflau

Autoritățile, în alertă! Opt pacienți, în stare gravă după ce au rămas fără oxigen. Ce s-a întâmplat cu TIR-ul de Terapie Intensivă în care se aflau
TIR de Terapie Intensivă defect

Stare de alertă în Timișoara, acolo unde opt pacienți cu COVID-19 au rămas fără oxigen din cauza unei defecțiuni a TIR-ului de Terapie Intensivă în care se aflau. Medicii au intervenit imediat, iar pacienții au fost transferați de urgență în spitalele unde mai existau locuri libere.

Care este starea pacienților în acest moment

TIR-ul de Terapie Intensivă instalat vineri seară în curtea Spitalului Muncipal din Timișoara nu a rezistat prea mult. Astfel că, în această dimineață, unitatea mobilă s-a defectat, iar pacienții aflați acolo au rămas fără oxigen, fiindu-le pusă viața în pericol.

Pacienți transferați de urgență la ATI
Pacienți transferați de urgență la ATI

La fața locului a intervenit o echipă de medici de la Spitalul Județean Timișoara pentru a evalua starea celor cinci pacienți care urmau a fi transferați la Spitalul Județean, la Casa Austria. Aceștia au fost mutați de urgență în secția de Terapie Intensivă, fără nicio altă oprire la Primi Urgențe, așa cum prevedea procedura. Ceilalți trei pacienți au rămas intrnați la Spitalul Municipal: doi pe secția Urgențe, unul la secție de Medicină Internă.

„Au fost medici de la noi pentru a asigura transferul optim și rapid al celor cinci pacienți de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă către zona roșie de Terapie Intensivă de la Casa Austria”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Care a fost motivul defecțiunii apărute la TIR

Managerul Spitalului Muncipal a oferit primele informații referitoare la defecțiunea apărută. Potrivit acestuia, cel mai probabil este vorba despre o suprasolicitare de oxigen la o presiune foarte înaltă care a blocat ventilatoarele. Cadrele medicale au fost forțate să apeleze la cele șase butelii de oxigen cu sustenabilitate de trei ore.

„A fost o supraaglomerare de pacienți, care toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza. Tirul are șase butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de trei ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele.

Până se resetează ventilatoarele am transferat cei opt pacienți din TIR în alte spitale și acum lucrăm la remedierea situației. Toți pacienții au fost transferați. Astăzi lucrăm la rezolvarea problemei.

Vom rezolva problema în cursul zilei de astăzi”, a declarat managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, potrivit antena3.ro.

Din păcate, această defecțiune la unitatea mobilă de Terapie Intensivă nu este singular. În octombrie, aceeași unitate amplasată în curtea spitalului “Victor Babeș” din Timișoara s-a defectat, iar zece pacienți au cerut să fie sedați din cauza frigului insuportabil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI