Autoritățile, în alertă. Nouă localități din România, la un pas să fie băgate în carantină. Zeci de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Autoritățile, în alertă. Nouă localități din România, la un pas să fie băgate în carantină. Zeci de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore Sursă foto: Mediafax

Autoritățile avertizează cetățenii, după ce în județul Hunedoara s-au înregistrat zeci de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. În urma acestei explozii de îmbolnăviri, prefectul județului le solicită de urgență primarilor să ia măsuri suplimentare pentru a evita carantinarea.

Care sunt cele mai afectate orașe

Situație disperată în județul Hunedoara, acolo unde în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma centralizării datelor la nivel de județ în ultimele 14 zile s-a observat o creștere a cazurilor, iar potrivit specialiștilor, răspândirea infecției este comunitară și se realizează în ritm rapid. Potrivit analizelor, cele mai multe cazuri active s-au identificat în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan.

În județul Hunedoara, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit datelor centralizate, la nivelul județului se constată o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiștilor, răspândirea infecției este comunitară.

În acest context, prefectul județului, Vasilică Potecă, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecției.
Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan.

De asemenea, reprezentantul guvernului transmite primarilor și administrațiilor publice locale din cele 69 de comune și orașe ale județului Hunedoara să verifice pe plan local aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS – COV 2″, se arată în comunicatul transmis de Prefectură.

Ce transmit reprezentanții prefecturii

Potrivit comunicatului transmis de Prefectură, localitățile care prezintă mai mult de 3 cazuri la mia de locuitori, riscă să intre în carantină, atâta timp cât existăfactori care influențează transmiterea virusului.

„Pentru că 9 localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru situații de Urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație.

Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată.

Vă informăm că, în funcție de analiza fiecărei situații în parte, în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori se poate institui carantina dacă sunt constatați și alți factori care pot duce la agravarea situației.

În fotografiile postării vă prezentăm situația din județul Hunedoara a cazurilor de infectări, pentru fiecare localitate, de la începutul perioadei de monitorizare, a numărului de cazuri active și a cazurilor active raportate la 1000 locuitori” au transmis reprezentanții Prefecturii Hunedoara, potrivit realitateadehunedoara.net.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI