04 feb. 2021 | 09:29

Autoritățile, în alertă. Copil de 11 ani, forțat de părinți să trăiască în condiții inumane într-un butoi. Cu ce era hrănit băiatul

Știri generale
Autoritățile, în alertă. Copil de 11 ani, forțat de părinți să trăiască în condiții inumane într-un butoi. Cu ce era hrănit băiatul
Copil abuzat de familie, ținut în butoi

Un băiat de 11 ani, forțat de tatăl său și de mama vitregă să trăiască într-un butoi în care își mânca propriile fecale, a fost salvat de autoritățile din orașul sudic Campinas, din Brazilia. Timp de o lună, copilul a trăit în condiții imposibil de imaginat.

Scene de groază într-un balcon

Autoritățile braziliene au fost anunțate că într-unul din balcoanele unui bloc cu două etaje se află un copil care pare maltratat de părinți. Ajunși la fața locului, polițiștii au înlemnit la vederea condițiilor în care era ținută victima.
Agresorii identificați au fost tatăl, mama vitregă și sora vitregă, care au exercitat asupra copilului un tratament inuman și degradant.

Poliția militară a statului São Paulo a făcut public cazul copilașului, descriind chinul la care a fost supus acest suflet, aparent cu probleme psihiatrice.

“Poliția militară l-a găsit pe băiat într-o situație incredibilă și în neajutorare totală, tratat inuman și cu acțiuni pline de cruzime. Cu toată durerea provocată de scenele groaznice văzute în acel balcon, polițiștii au adunat suficientă putere pentru a-l salva pe băiatul însetat, legat și expus constant la soare.
Cuplul a fost arestat și a declarat ulterior că băiatul suferea de o problemă psihiatrică, dându-i “mult de muncă” familiei.

După ce a primit îngrijirile necesare și a fost hidratat și hrănit, copilul a rămas sub îngrijire medicală în așteptarea rezultatelor testelor”, au transmis autoritățile, prin intermediul unui comunicat de presă.

Mama vitregă avea grijă de câini ai străzii

Mama vitregă, în vârstă de 39 de ani, era cunoscută în cartier pentru gestul său de a salva câinii abandonați, adăpostindu-i în casă.

Potrivit raportului poliției, tatăl și mama vitregă au spus că l-au izolat pe băiat în butoi pentru că suferea de o problemă psihiatrică și „le-a dat multă muncă”.

Tatăl a negat inițial că este tată biologic al copilului, dar mai apoi a dezvăluit adevărul, afirmând că mama băiatului i-a abandonat.

Băiatul cântărea doar 26 de kilograme în momentul salvării și a fost dus de urgență la Spitalul Municipal din Ouro Verde, unde va rămâne internat în așteptarea unei examinări complete.

Vecinii le-au spus autorităților că familia abuza băiatul de câțiva ani. Potrivit Asociației de Protecție a Copilului, familia se afla sub supraveghere de un an.

„Am fost conștienți de vulnerabilitatea familiei și de aceea a existat o rețea de sprijin care susținea această familie [asistența socială și sănătatea]. În niciun moment din rapoarte nu a reieșit o astfel de violență”, a declarat Moisés Sesion da Costa, reprezentant al Consiliului pentru Drepturile Omului.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro