31 oct. 2018 | 17:56

Firea îți arată noile autobuze pentru București. Cum arată noutățile STB

Social
Firea îți arată noile autobuze pentru București. Cum arată noutățile STB

Gabriela Firea, primarul București, a prezentat pe Facebook noile autobuze care vor circula prin Capitală. Acestea au fost cumpărate din Turcia.

Firea a spus că primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în București. „În scurt timp vor fi recepționate, înmatriculate și introduse pe traseele din Capitală. Primele 20 autobuze noi, Euro 6, achiziționate conform contractului încheiat de Primăria Municipiului București cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns în Capitală”, a scris Firea pe Facebook.

Mai departe vezi mesajul integral al lui Firea, dar și o galerie foto cu noile autobuze.

Mesajul Gabrielei Firea despre noile autobuze folosite de STB

„Prin dispoziția Primarului General, s-a înființat comisia de recepție a autobuzelor, comisie formată din specialiști ai direcțiilor Trasporturi și Achiziții din cadrul PMB, dar și din specialiști ai STB.

Comisia va verifica dacă autobuzele respectă toate criteriile tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. După finalizarea procedurii de recepție, se va convoca ședința de îndată a Consiliului General pentru că primele 20 de autobuze să fie concesionate, conform Legii 92/2007 modificată prin OUG 89/2018, către Societatea de Transport București, operatorul serviciului de transport public din Capitală.

După aprobarea în Consiliul General al Municipiului București a concesiunii, STB va depune la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor toate documentele pentru obținerea numerelor și a taloanelor și va înregistra autobuzele la Direcția taxe și impozit. Se estimează că toate procedurile premergătoare se vor finaliza până la jumătatea lunii noiembrie, când autobuzele vor fi scoase, progresiv, în trafic.

Reamintim faptul că în luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziționează 400 deautobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbană derulat de către actuală Administrație.

Conform graficului de livrări, până la sfârșitul acestui an, vor veni la București primele 100 de unități, urmând că anul viitor, să ajungă și restul de 300 de autobuze.

Valoarea tranzacției este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcție de traseele pe care vor circulă: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m și 30 de autobuze de 18. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri și beneficiază de supraveghere video atât în interior cât și în exterior”, conchide Firea.

Cum arată noile autobuze pentru București luate în mandatul lui Firea

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Veste colosală Traian Băsescu. Fratele său l-a anunțat chiar acum
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Plata cu cardul. Se pregătesc amenzi usturătoare. NU au voie să refuze
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro