Au încercat să își cumpere material erotic cu cardul. Ce au pățit apoi 4 bărbați din Alba

de: Alex Cazacu
06 10. 2020

Patru bărbați din Județul Alba au rămas cu un gust amar și, mai ales, fără banii din cont. Aceștia le-au dat toate datele de pe card unor tineri în schimbul unor materiale cu conținut erotic.

Ce au pățit cei patru bărbați după ce au încercat să își cumpere material erotic cu cardul

Pe lângă faptul că nu au primit ce li s-a promis, bărbații au fost și jefuiți de aproximativ 60,000 de lei, în ultimele trei luni. Cei doi suspecți din Timișoara, cu vârste de 26 și 36  de ani, au postat o serie de anunțuri iar victimele s-au arătat a fi interesate.

După ce au discutat mai multe ore pe internet, cei doi le-au promis materiale cu conținut erotic în schimbul datelor de pe cardurile de credit, pe care le-au obținut fără probleme. Culmea este că, aceștia au spus că datele sunt necesare pentru siguranță.

Potrivit anchetatorilor, informațiile au fost introduse în aplicații mobile de banking. Au făcut transferuri între ei, iar banii au fost folosiți pentru plăți. Mai multe de 60,000 de lei au dispărut din conturile păgubiților, iar oamenii legii au reușit să îi prindă pe tâlharii, care sunt acum arestați.

Bărbații din județul Timiș au fost reținuți

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, în data de 30 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Alba au reținut doi bărbați, de 26 și 36 de ani, ambii din județul Timiș, suspectați de efectuarea de operațiuni financiare, în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

“În perioada iulie – septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunțuri matrimoniale pe un site, persoanele bănuite ar fi avut discuții, prin intermediul unei aplicații de socializare, cu patru bărbați din județul Alba, pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar fotografii cu aceste date.

După ce persoanele ar fi promis bărbaților că o să le pună la dispoziție materiale cu conținut erotic, s-ar fi folosit în mod ilegal de datele obținute, le-ar fi asociat unor aplicații mobile și le-ar fi folosit pentru diferite plăți și chiar tranzacții financiare”, se arată în comunicat, potrivit Ziuanews.ro.

Ce au pățit apoi cei patru bărbați din Alba.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiș, au făcut, pe data de 29 septembrie, două percheziții domiciliare, la locuințele celor doi bărbați. Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au confiscat suma de 69.900 de lei, fiind ridicate telefoane mobile și carduri.