Au cumpărat pământ de trei milioane de dolari: nu o să-ți vină să crezi ce au făcut cu el

de: Puiu Alexandru
09 09. 2019

Când vine vorba de investiții financiare în suprafețe imense de pământ, te aștepți la proiecte imobiliare sau despăduriri. Se pare însă că există și excepții.

Aceasta este o veste foarte bună pentru amatorii de ecologie și pentru cei care speră să putem supraviețui pe planeta noastră dincolo de următorii 50 de ani. În contextul dramelor din pădurea amazoniană, te bucuri să afli că o fundație pentru protecția mediului a reușit să achiziționeze o bucată semnificativă din sălbăticia canadiană pentru un scop nobil.

O bucată de aproape 810 hectare de pământ a fost achiziționată de BC Park Foundation. Organizația nonprofit colaborează cu BC Parks pentru a proteja natura sălbatică din districtul British Columbia al Canadei.

Achiziția de aproximativ 3 milioane de euro a fost posibilă printr-o strângere de fonduri care a durat câteva luni. Majoritatea banilor au provenit din donații individuale, de la oameni obișnuiți care au vrut să facă un bine. Zona salvată este intitulată Princess Louisa Inlet și se găsește pe Coasta Răsăritului (Sunshine Coast). Ultima parte din banii necesari au fost primiți de la un donator anonim, cu scurt timp înainte de atingerea termenului.

După finalizarea tranzacției, care nu ar trebui să mai dureze foarte mult, suprafața de pământ va fi transformată într-o rezervație naturală – Class A Provincial Park. Partea cea mai importantă a acestei transformări constă însă în faptul că nu va mai putea fi defrișată niciodată.

CEO-ul fundației BC Parks a adresat o scrisoare publică tuturor celor care au făcut posibilă această investiție fabuloasă în viitorul Canadei și al planetei noastre. ”Știm că oamenii vor să păstreze British Columbia frumoasă și știm că parcurile noastre reprezintă miezul identității noastre. Ele sunt catedralele, turnurile și piramidele noastre. Dar nu puteam estima acest ajutor fabulos, într-un timp atât de scurt, de la atât de mulți oameni diferiți, din locuri diferite. Suntem într-o stare de uimire și gratitudine. ”