Au crezut că se vindecă de coronavirus: gestul a zeci de hinduși de la care ți se ridică părul pe mână
Este foarte probabil să știi că vacile sunt sfinte în India, iar carnea lor nu este consumată în această țară. Nu te-ai aștepta însă ca importanța lor religioasă să joace un rol în vindecarea bolnavilor de coronavirus.
Câteva zeci de credincioși hinduși au participat sâmbătă la o petrecere organizată în New Delhi. În cadrul evenimentului, oamenii au considerat de cuviință să bea urină de vacă, în speranța că gestul extrem îi va proteja de infectarea cu noul coronavirus, conform AFP.
Îmbrăcați în costume ceremoniale, participanții la eveniment sunt membri și susținători ai grupului All India Hindu Mahasabha. Pe lângă consumul de urină din cupe de lut, în cadrul aceluiași eveniment, hindușii au cântat mai multe imnuri.
Aceasta nu este o premieră în cultura hindusă, iar gestul este mult mai puțin ciudat pentru credincioșii indieni decât ai crede. În contextul în care vacile sunt animale sacre pentru ei, în ultimii ani au apărut mai multe teorii potrivit cărora urina acestui animale rumegător are virtuți terapeutice. Unii au afirmat că poate vindeca bolnavii de cancer.
„Orice persoană care bea urină de vacă va fi tratată şi protejată”, a afirmat Hari Shankar Kumar, unul dintre participanţii la petrecere, în timp ce se bucura de „leacul” pentru infecția cu Covid – 19. „Ne-am adunat aici şi ne-am rugat pentru pacea mondială şi vom face o ofrandă coronavirusului pentru a-l potoli”, a declarat liderul grupului, Chakrapani Maharaj, înainte de a mai luat o gură de urină de vacă.
Ritualul de sâmbătă din New Delhi a plecat de la un set de declarații făcute de curând de un oficial indian. Săptămâna trecută, un deputat al Bharatiya Janata Party, al premierului Modi, a sugerat că urina şi balega de vacă ar putea trata Covid-19.
Dincolo de aceste situații care s-ar putea să ți se pară hilare, oamenii de ştiinţă şi guvernele ţărilor în care s-a răspândit pandemia subliniază de mult timp că nu există niciun vaccin sau medicament care să poată proteja oamenii de noul coronavirus. Ne confruntăm cu o pandemie soldată până în prezent peste 6.000 decese la nivel mondial.