Au apărut primele poze cu fabrica din Elveţia unde se construieşte cea mai performantă staţie de epurare din România. Cum arată aceasta

Au apărut primele poze cu fabrica din Elveţia unde se construieşte cea mai performantă staţie de epurare din România. Cum arată aceasta
Primele imagini cu cea mai modernă stație de epurare din România

Elvețienii sunt în proces de construire a unei stație de epurare pentru România. Aceasta face parte dintr-un proiect în valoare de peste 100 de milioane de euro. Este vorba despre cel mai modern sistem de management al deșeurilor din țară, realizat în județul Galați.

Cea mai performantă stație de epurare

Reprezentanții companiei care construiesc cea mai mare și modernă stație de epurare pentru România spun că viitoarea stație va ajunge în țară luna viitoare. Aceasta este în plin proces de realizare la o fabrică de lângă Berna. Stația de epurare va fi dusă la depozitul de deșeuri menajere de la Valea Mărului.

  „Primele imagini din fabrica din Elveţia în care se realizează staţia de epurare pentru depozitul de deşeuri menajere de la Valea Mărului. Cea mai performantă staţie de epurare care va exista în România pentru tratarea levigatului este în plin proces de realizare la o fabrică de lângă Berna”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Stația de epurare este construită de către una dintre cele mai mari companii din lume. Aceasta are proiecte implementate deja în Elveția, Germania, Marea Britanie, Africa de Sud și Olanda.

Proiect de peste 100 de milioane de euro

Valoarea stației de epurare se ridică la 4.2 milioane de euro, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean, în cadrul proiectului de management al deșeurilor din Galați. Investiția este de peste 100 de milioane de euro. De asemenea, proiectul prevede și construirea unor stații de compostare, sortare și transfer pentru deșeuri.

Mai mult de atât, urmează să fie cumpărate mașini și pubele de gunoi noi pentru toate localitățile din județul Galați. Investiția creează 800 de locuri noi de muncă, iar 400 dintre acestea sunt disponibile în perioada lucrărilor. Celelalte 400 vor fi disponibile după finalizarea investiției.

„Staţia de epurare va fi complet automatizată şi va fi echipată cu cele mai noi tehnologii din domeniu, conform noilor criterii de mediu de la nivelul Uniunii Europene. Testele şi probele de funcţionare vor fi realizate în perioada următoare, iar luna viitoare staţia de epurare va ajunge la Galaţi, urmând să înceapă operaţiunile de montare şi conectare la reţeaua depozitului de deşeuri menajere de la Valea Mărului”, a adăugat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI