Atenție, șoferi. Vestea anului pentru mașinile cu benzină sau motorină. Planul UE este clar

Veste nouă pentru șoferii cu mașini pe banzină sau motorină

Anunț pentru șoferi! Veste mare pentru conducătorii auto care au mașini cu benzină sau motorină. Ce noutăți aduce planul Uniunii Europene vizavi de aceste automobile? Toată economia Europei va fi afectată!

Veste nouă pentru șoferii cu mașini pe benzină sau motorină

Executivul Uniurii Europene urmează să anunțe un plan de tăiere a emisiilor care va afecta toate sectoarele economice. Anunțul care va impune modificări asupra stilului de viață și standardele mai stricte pentru industrii va fi făcut în cursul acestei săptămâni, arată Bloomberg. Producătorii auto din Europa ar trebui să accepte stardarde mult mai dure în privința poluării, tocmai din cauza grijilor specialiștilor în privința climei până în anul 2030.

Noile reguli ar urma să trimită motoarele cu combustie la muzee, energia va deveni din ce în ce mai curată și cu un necesar de 350 de miliarde de euro pe an în investiții destinate producției și infrastructurii Uniunii Europene. De asemenea, pentru a ajuta la tăierea gazelor cu efect de seră în agricultură, oamenii vor fi încurajați să consume mai puțină carne.

Noua țintă de emisii va obiga clădirile să fie mai eficiente din punct de vedere energetic, dacă va fi aprobată, arată proiectul Comisiei Europene, văzut de Bloomberg News. Costul poluării în cazul companiilor se apropie deja de nivelul record și ar putea să fie în creștere odată ce măsura pe piața emisiilor de carbon a Uniunii Europene se întărește.

“Atingerea unei ținte de reduceri a emisiilor cu 55% va fi o provocare semnificativă pentru investițiile europene în sectoarele industriilor, serviciilor, energiei și de transport”, a precizat Comisia Europeană în documentul politic. “Însă, randamentul investițiilor de la îndeplinirea acestei provocări reprezintă nu mai puțin de abilitatea ca afacerile UE să fie competitive iar cetățenii noștri să prospere”, adaugă instituția.

  • Obiectivul existent: regulile impuse pentru 2030, adoptate cu șase ani în urmă, taie emisiile cu 40%.
Noi vești pentru șoferii cu mașini pe motorină și benzină
Noi vești pentru șoferii cu mașini pe motorină și benzină

Obiective

Transport cu emisiile scăzute
-Mașinile cu motoare cu combustie vor trebui să fie înlocuite gradual de către vehiculele cu zero emisii. Până în iunie 2021, UE va propune standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor și dubelor, care vor trebui atinse până în 2030;
-Analiza Comisiei pentru 2030 estimează o “coborâre de aproximativ 50% la emisiile de dioxid de carbon, per kilometru, pentru mașinile de pasageri, în comparație cu țintele din 2021”;
-Proporția de energie regenerabilă în transport trebuie să crească la aproximativ 24% până în 2030, în comparație cu nivelul de 7% din 2015;
-Hidrogenul curat va fi crucial în transportul de mare tonaj;
-Liniile aeriene și navele ar trebui să folosească mai mult combustibili care au puține emisii de dioxid de carbon.

Agricultura ecologică
-UE va încuraja schimbări în alegerile de consum. Diminuarea accentuată a consumului de produse de la animale ar putea reduce emisiile cu mai mult de 30 de milioane de tone până în 2030;
-Pentru a stimula tăierile de emisii, UE ar putea lansa o inițiativă agricolă pe bază de certificate de carbon. (Sursa: digi24.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI