Atenție, șoferi. Reguli noi în trafic: noua lege intră în vigoare în luna august

Atenție, șoferi. Reguli noi în trafic: noua lege intră în vigoare în luna august
Atenție, șoferi. Reguli noi în trafic

Începând cu data de 20 august 2020, Regulamentul European va fi modificat în privința perioadelor de repaus de către şoferii transportatorilor rutieri. Trebuie reținut că această reglementare se va aplica în toate statele membre ale Uniunii Europene, iar pentru aplicarea ei nu este necesară o transpunere a acesteia prin lege sau ordonanță.

Atenție, șoferi. Reguli noi în trafic

Vorbim despre Regulamentul european 1.054/2020, apărut vineri în Jurnalul Oficial al UE și va intra în vigoare la data de 20 august 2020. Acetsa va aduce modificări la activitatea transportatorilor rutieri de mărfuri și călători. În acest sens, chestiunile de maximă importanță despre care trebuie să știe toate companiile sunt următoarele:

  • Atunci când vorbim despre șoferii de transport internațional de mărfuri, aceștia vor putea lua două perioade consecutive reduse de repaus săptămânal

Pentru a se aplica această regulă trebuie ca, în oricare patru săptămâni consecutive, conducătorul auto să facă cel puțin patru perioade de repaus săptămânal dintre care două perioade de repaus săptămânal să fie perioade de repaus săptămânal normale.

Atenție, șoferi. Reguli noi în trafic
Atenție, șoferi. Reguli noi în trafic

Noua lege intră în vigoare în luna august

Mai mult, în două săptămâni consecutive, șoferul este obligat să efectueze măcar două perioade de repaus săptămânal normale ori o perioadă de repaus săptămânal normală și o perioadă de repaus săptămânal redusă de minimum 24 de ore.

  • Este obligatoriu ca repausul săptămânal normal să fie făcut într-un alt loc decât în vehicul

Perioadele normale de repaus săptămânal dar și orice altă perioadă de repaus săptămânal de peste 45 de ore, se vor efectua într-un spațiu de cazare corespunzător, neapărat cu spații de dormit dar și cu instalații sanitare. În plus, costurile de cazare vor fi suportate de angajator.

  • Se poate depăși durata de conducere pentru a ajunge la centrul operațional al angajatorului sau la reședință

Doar în anumite situații șoferii pot să depășească durata zilnică și săptămânală de conducere cu maxim o oră pentru a ajunge la centrul operațional al angajatorului sau în reședința proprie, pentru repausul săptămânal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI