Atenție, șoferi. Ce se întâmplă de astăzi cu românii care vor să obțină permisul auto
Sălile de examen au fost deschise începând cu data de 15 iunie pentru cei care vor să susțină proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere. Astfel, la DRPICV s-a creat cozi mari făcute de doritorii de permis auto. Jandarmii au fost nevoiți să monteze garduri, pentru a crea culoare speciale.
Atenție, șoferi. Ce se întâmplă din 15 iunie cu cei care vor să obțină permisul auto
Românii care doresc să obțină carnetul de conducere pot susține, începând deluni, 15 iunie, proba teoretică. Astfel sălile direcțiilor de permise au fost redeschise, după trei luni și jumătate, iar cei care vor să își ia carnetul s-au înghesuit la cozi.
La Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București (DRPCIV) a fost aglomerație mare încă de la primele ore ale dimineții. Astfel, jandarmeria a adus garduri de protecție pentru a crea culoare speciale, pentru că nu toți oamenii care așteaptă să intre în sala de examen sunt dispuși să respecte distanțarea fizică. În sala de examen se intră doar cu mască de protecție și nu înainte de verificarea temperaturii fiecărui candidat.
Cum se susține proba teoretică pentru obținerea carnetului de conducere
Redeschiderea activității de examinare la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere se face începând din 15 iunie, în funcție de numărul de candidați examinați, precum și de capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare.
Decizia va fi postată pe site-ul Instituției Prefectului. Intrarea în sălile de examinare se va face potrivit regulilor impuse de epidemian de coronavirus, respectiv a stării de alertă în care ne aflăm.
Reguli pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului auto
Astfel, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a examinării la proba practică trebuie respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:
– Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
– Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;