Atenție, șoferi. Ce se întâmplă chiar azi pe Autostrada Soarelui, anunțul oficial

de: Alexandra Chivu
24 03. 2021

Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 București – Constanța, pe mai multe tronsoane de drum, au loc reparații la carosabil. Traficul a fost deviat. Sectoarele de drum care sunt închise.

Trafic deviat pe Autostrada Soarelui

Conform Centrului Infotrafic, pe tronsoanele kilometrici 11-17 şi 27-33 se circulă deviat de pe sensul către Bucureşti (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1). Traficul se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile. A fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica și Bălăceanca, județul Ilfov, circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București, fiind restricționată.

Tot pe A2, între kilometrii 155 și 161 (Podul Cernavodă), din cauza lucrărilor de reparații, până la sfârșitul lunii mai, circulația este restricționată pe calea 2 – sensul către București – traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă în ambele sensuri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat și că joi, 25 martie, circulația rutieră pe autostrada A1 se va închide între nodurile rutiere Cunța și Sebeș Vest (Vințișoara) pentru 12 ore, între orele 7:00 și 19:00.

Astfel, traficul va fi deviat pe DN1 (E81) și pe DN 7 (E68). Motivul instituirii acestei restricții este executarea unor lucrări de către antreprenorul Asocierea IMPRESA PIZZAROTTI & C. S.p.A. – POMPONIO CONSTRUCŢII SRL la nodul rutier Sebeş – conexiune autostrada A10 cu A1 și DN 1.

Se continuă deszăpezirea

CNAIR a informat că se acționează în continuare cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi administrate de CNAIR afectate de fenomenele meteo: Transalpina, DN67C, DN17A. „Vă rugăm circulați cu atenție și adaptați viteza la condițiile meteo”, este mesajul transmis de companie.

Vreme foarte rece în toată țara

Rămânem la vreme deosebit de rece și la mijloc de săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros, în regiunile din estul, sud-estul, centrul țării și în zonele montane. Temporar, vor fi ninsori slabe, în general. Local, în sud și sud-vest, se vor semnala mai ales ninsori și lapoviță, iar în rest precipitațiile vor fi posibile doar izolat. În Moldova și nord-vestul Munteniei, până diseară la ora 18:00, vom avea un cod galben de intensificări ale vântului.