Atenție, șoferi. Amenzi de 2900 de lei dacă faci acest gest în trafic. Greșeala pe care o fac aproape toți la volan

Amenzi de 2900 de lei dacă arunci chiștocul pe geam

Toți șoferii din România trebuie să știe că îi paște o amendă colosală, dacă aruncă resturi din mașină! Chiar și dacă nu este văzut de un agent de poliție, șoferul poate fi văzut pe camerele de supraveghere și poate primi amenda acasă, prin poștă!

Amenzi de 2900 de lei dacă arunci chiștocul pe geam

Codul Rutier abundă în amenzi, iar aruncarea resturilor din mașină reprezintă o contravenție pedepsită aspru. Bunul simț ar trebui să fie extrem de important pentru noi toți, însă mulți nu au cei șapte ani de-acasă, iar polițiștii îi sancționează grav pe șoferii care sunt prinși că aruncă resturile pe geamul mașinii.

Așadar, șoferii care sunt prinși că aruncă chiar și resturile țigărilor pe stradă se pot trezi trași pe dreapta în cazul în care vor fi observați de un echipaj de poliție. Când o astfel de neregula este observată, ofiterii de la Brigada Rutiera pot acorda sancțiuni deloc mici!

Amenzi de 2900 de lei dacă arunci chiștocul pe geam
Amenzi de 2900 de lei dacă arunci chiștocul pe geam

Amenzile pot ajunge până la 2900 de lei

Potrivit legislației în vigoare la acest moment, amenzile prevăzute pentru această contravenție sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. Mai mult decat atat, lasand la o parte aspectul financiar, o asemenea contraventie iti mai aduce si o amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte.

Amenda pentru aruncarea chistoacelor de țigară pe carosabil se află în clasa a IV-a de sancțiuni prevăzute în Codul Rutier. Contravenția în cauza este similară cu cea aplicată șoferilor auto care înjură la volan sau care au un limbaj inadecvat cu polițiștii în momentul în care sunt opriți pentru verificări.

Codul Rutier prevede de ceva vreme această contravenție, însă până acum polițiștii ofereau doar mustrări șoferilor prinși în fapt. Acum însă, amenzile de mai sus au început ă fie aplicate!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI