Atenție, români. Ce este interzis acum în sălile de fitness

Atenție, români. Ce este interzis acum în sălile de fitness
Este interzis dușul în sălile de fitness

Sălile de fitness s-au redeschis, însă lucrurile sunt departe de a fi intrat într-un normal pe care îl cunoaștem cu toții. Cei care vor să dea jos kilogramele acumulate în timpul auto-izolării se confruntă cu câteva probleme destul de serioase, odată ajunși la sala de forțe.

Este interzis dușul în sălile de fitness

Autoritățile au decis să deschidă sălile de fitness, dar regulile sunt unele foarte stricte. S-a dorit chiar interzicerea funcționării aparatelor de aer condiționat, însă guvernanții au renunțat la această măsură, după ce a fost criticată de specialiștii în domeniu.

După un antrenament intens, clienții sălilor de fitness nu vor avea acces la dușuri, tot pentru eliminarea riscului împrăștierii noului virus.

Este interzis dușul în sălile de fitness
Este interzis dușul în sălile de fitness. Sursa foto: danielaniculi.ro

Sportivii nu vor avea voie cu apă sau sucuri în incinta sălilor de forță

„Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți”, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, la Antena3.

O altă măsură care i-a șocat pe cei care merg la sala de forțe este interzicerea accesului în incintă cu băuturi răcoritoare sau apă. Așadar, după un antrenament intens, la multe grade câte vor fi vara aceasta, clienții sălilor de forță nu vor putea să se hidrateze.

„Vânzarea și/sau oferirea de gustări/băuturi în regim de autoservire nu este permisă; prin excepție, se permite funcționarea automatelor de băuturi răcoritoare și mâncare ambalată, cu condiția ca acestea să fie consumate în aer liber, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SRS-CoV-2 în unitățile de alimentație publică, stabilite de Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor”, se arată în monitorul oficial. O femeie a leșinat deja într-o sală de forțe din București, din cauza deshidratării, spune spynews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI