07 sept. 2023 | 08:22

Atacul cu drone de la granița României, filmat de localnicii din Tulcea și Galați: ”Niciodată nu am văzut așa ceva”. Video

News
Atacul cu drone de la granița României, filmat de localnicii din Tulcea și Galați: ”Niciodată nu am văzut așa ceva
Atacuri rusești, filmate de localnici români

În urma atacurilor rusești cu drone desfășurate pe malul ucrainean, o parte dintre locuitorii României au rămas cu o imagine soră cu moartea. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, locuitorii din Tulcea, Galați și Chilia veche au fost treziți în miezul nopții de exploziile care au avut loc la câțiva km depăratre de ei. O parte dintre aceștia au filmat, iar imaginile par desprinse dintr-un film de groază.

Locuitorii mai multor orașe de la Dunăre, treziți din somn de bombardamentele rusești

Rusia a atacat pentru a doua noapte consecutiv portul Izmail, situat la granița cu România. Asttfel, în zona Mării Negre s-au creat noi tensiuni, care au rolul să sporească atenția autorităților internaționale în zonă.

Al doilea atac rusesc a fost marcat de explozii puternice provocate de drone iraniene, care au fost auzite în orașul Izmail, care se află la doar câteva sute de metri de teritoriul românesc.

Astfel, locuitorii din Chilia Veche, Tulcea și Galați au fost treziți brusc din somn de aceste explozii puternice, care au stârnit panică și îngrijorare în rândul comunităților riverane, care se tem acum și mai tare de posibilitatea unor atacuri cu bombe rusești.

Atacul cu drone din portul Izmail, văzut de români

 

Imaginile care au generat panică în rândul românilor

Martorii oculari au oferit mărturii șocante cu privire la atacurile rusești lansate acum două nopți. Un localnic din Chilia Veche a declarat în direct, la Realitatea PLUS, că ceea ce a văzut a depășit orice imaginație. El a dezvăluit că nu se aștepta să fie matorul acestor scene sumbre, în mintea sa crezând că presupusele atacuri sunt doar povești inventate.

„De când mă știu nu am văzut așa ceva. Nu mă gândeam. Credeam că sunt doar povești și că nu se poate întâmpla. Am văzut lume panicată, speriată… grupuri care numai despre asta discutau. În jur de ora 00.40 m-am trezit la prima explozie…. zgomot de motor, am crezut că e barca… am numărat 10, e posibil să mai fi fost două mai mici, posibil să fi explodat rezervoare. Acolo era depozit de combustibil, rezervoare destul de mari”, a spus un localnic.

Vezi imaginile filmate de Paul Ichim, un localnic din Chilia Veche:

 

Reacția lui Klaus Iohannis după atacul cu drone de la granița României

In cursul zilei de miercuri, în deschiderea Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) de la București, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație fermă cu privire la descoperirea fragmentelor de dronă pe teritoriul României, subliniind că, în cazul în care se confirmă proveniența rusă a acestor resturi, „o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României„.

Acesta a fost primul comentariu oficial al șefului statului după ce ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat descoperirea bucăților de dronă în județul Tulcea, stârnind îngrijorări serioase cu privire la securitatea națională și relațiile diplomatice ale României cu Rusia.

Abordarea președintelui României față de acest incident reflectă faptul că România privește aceste abateri grave ale Rusiei și este pregătită să ia măsuri ferme în fața acestei potențiale amenințări la adresa integrității sale teritoriale.

Vă reamintim că, Ucraina anunțase cu o zi înainte despre faptul că, în urma atacurilor rusești, o dronă a căzut în România, însă miniștrii Apărării și de Externe de la București, cât și președintele Klaus Iohannis au negat acest lucru: „pot să vă spun că nu a existat nicio piesă și nicio dronă, și nicio altă parte al vreunui dispozitiv care a ajuns în România”, a mărturisit liderul român.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Irina Loghin, acuzații grave în cazul lui Florin Piersic. „Bătaie de joc”
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE timp de zece ani. Decizia finală a fost luată chiar astăzi, 14 mai
Capital.ro
Câţi bani a strâns un român, în medie, la Pilonul II de pensii. Suma lunară a crescut cu 50%
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro