Atac terorist în serie în Afganistan, în ziua alegerilor prezidenţiale. Sunt mai multe victime

Atac terorist în serie în Afganistan, în ziua alegerilor prezidenţiale. Sunt mai multe victime

În această sâmbătă a avut loc un atac terorist în serie, în Afganistan. Au existat câteva explozii în orașe cheie, precum Kabul sau Ghazni. Atacul terorist s-a petrecut în ziua alegerilor prezidențiale, la exact o ora de la deschiderea secțiilor de votare, din Afganistan.

Atac terorist în serie în Afganistan

Alegatorii au avut parte de momente șocante, după atacul din ziua alegerilor, de 28 septembrie. Potrivit celor de la Agerpres, oamenii trebuiau să meargă să își aleagă viitorul conducător, dar s-au confruntat cu un atac în serie. În sudul țării, la Kandahar, au fost rănite trei persoane, în urma unei explozii declanșate chiar în interiorul secției de votare.

Atac terorist în serie în Afganistan, în ziua alegerilor prezidenţiale
Atac terorist în Afganistan, soldat cu victime, în ziua alegerilor prezidențiale

Explozia s-a produs în interiorul unei moschei, acolo unde fusese deschis un centru de vot. Printre victime se numără și un polițist, iar incidentul grav a fost confirmat și de către un purtător de cuvânt al guvernatorului din provincie. „15 persoane, toţi bărbaţi, au fost rănite şi duse la spital”, a declarat un cadru medical al spitalului Mirwais.

Mai mult, cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite. Un dispozitiv exploziv a fost detonat în interiorul unei şcoli, din districtul Sorkh Rod, în provincia Nangarhar din estul ţării. Incidentele cu bombă care au avut loc în orașele Kabul, Ghazni, Jalalabad şi Kandahar au fost revendicate de către talibani.

Acțiuni teroriste în ziua alegerilor prezidențiale

La o oră după ce secțiile de votare au fost deschise în mod oficial s-au înregistrat și incidentele grave, comise în serie. Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru exploziile din Ghazni și Kabul. Alături de alte regiuni, acolo unde autoritățile nu confirmaseră chiar imediat atacurile teroriste.

De asemenea, comisia electorală a anunțat în urmă cu puțin timp, sâmbătă, că nu s-a putut lua legătura cu 901 din cele 4.942 de secţii deschise în Afganistan. „Am trimis material pentru 4.942 de birouri de vot, dar, din câte ştim, doar 4.041 de birouri s-au deschis”, a fost declarația oferită de către Hawa Alam Nuristani, responsabil pentru comisia electorală.

În urma atacurilor cu bombă, au fost mobilizați peste 100.000 de polițiști și soldați. Totul pentru a proteja birourile de vot, din cadrul alegerilor prezidențiale, care se desfășoară sâmbătă. Talibanii au mai amenințat că alegerile vor fi perturbate și de atacuri sinucigase sau de cele cu rachete.