17 apr. 2024 | 20:27

Atac terestru asupra României? Planul lui Putin pentru ţara noastră dacă va câştiga războiul din Ucraina. Detalii dintr-o analiză îngrijorătoare

Politică Externă
Atac terestru asupra României? Planul lui Putin pentru ţara noastră dacă va câştiga războiul din Ucraina. Detalii dintr-o analiză îngrijorătoare
Vrea Rusia să declanșeze război în România? Ce planuri ar avea Vladimir Putin, potrivit unei analize realizate de ISW.

O analiză publicată marți, 16 aprilie 2024, de specialiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) avertizează cu privire la extinderea războiului din Ucraina. Ce planuri ar avea președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cele mai recente informații de pe câmpul de luptă.

Extinde Putin războiul din Ucraina?

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) avertizează că forțele militare ruse avansează ferm pe câmpul de luptă în Ucraina. Eșecul acestei țări ar aduce probleme majore pentru Statele Unite ale Americii, dar și pentru organizația NATO.

O eventuală înfrângere a Ucrainei în fața Rusiei „va pune sub amenințarea unui atac terestru rusesc granițele NATO din România, Polonia, Ungaria și Slovacia, pentru prima dată de la căderea URSS”, se arată în analiza ISW, ce a generat unele îngrijorări în spațiul public.

Institutul pentru Studiul Războiului cere SUA să susțină Ucraina cu armament

Analiștii de la ISW au transmis liderilor Statelor Unite ale Americii, prin intermediul analizei citate, că Rusia profită de întârzierile în furnizarea asistenței militare pentru Ucraina. Forțele armate ucrainene nu mai pot face față pe front în circumstanțele actuale și vor pierde teren, dacă nu se va interveni rapid.

Ucraina are nevoie urgentă de asistența militară a Statelor Unite, mai ales de muniții de artilerie și apărarea aeriană, au punctat reprezentanții ISW.

„NATO ar fi dezavantajată în fața armatei ruse”

Amenințarea reprezentată de Rusia, mai ales dacă ar câștiga războiul în Ucraina, ar determina forțele NATO să se consolideze în sud-estul Europei, atrăgând și forțe suplimentare din Statele Unite. NATO ar fi privată de rezerve în circumstanțele date, potrivit sursei citate.

„Aceste trupe NATO, fără experiență reală de luptă în războiul mecanizat modern, ar fi dezavantajate în fața unei armate ruse întărită și încurajată de victoria sa din Ucraina”, au ma transmis specialiștii de la ISW.

Rusia a schimbat strategia de război în Ucraina, spun liderii de la Kiev

Între timp, pe câmpul de luptă Harvok riscă să devină un al doilea Alep, dacă politicienii americani nu vor decide să trimită noi ajutoare militare în zonă, potrivit vocilor de la Kiev. Statele Unite ar trebui să intervină cu arme de apărare antiaeriană necesare pentru prevenirea atacurilor rusești, spun ele.

Rusia ar fi schimbat tactica de război și încearcă să distrugă alimentarea cu energie a orașelor și să terorizeze locuitorii, atrăgându-i în zone rezidențiale, unde să rămână fără curent ore în șir, spun liderii din Ucraina, care precizează că au nevoie de cât mai mult ajutor din partea Statelor Unite.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Capital.ro
Câte calorii are, de fapt, un mic. Medic: ”Așa vă dați seama că este un mic bun!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro