Atac armat la Utrecht, Olanda. Un bărbat a împușcat mai multe persoane într-un tramvai – VIDEO

Atac armat la Utrecht, Olanda. Un bărbat a împușcat mai multe persoane într-un tramvai – VIDEO

Un bărbat înarmat cu un pistol a deschis focul în interiorul unui tramvai în orașul Utrecht, Olanda, la 50 de km sud de Amsterdam, anunță BBC.  Mai mulți oameni au fost răniți și există informații că unul a murit. Atacul a avut loc la ora locală 10:45 (09:45 GMT), anunță presa locală.

Poliția spune că atacatorul este încă în libertate. Trenurile și tramvaiele s-au oprit din funcționare și școlile au fost rugate să-și țină porțile închise.Întreaga zonă în care s-a produs atacul a fost izolată.

Anchetatorii din Olanda citați de BBC spun că „pare a fi un atac terorist”. Serviciile de securitate au raportat că au transmis Centrului Medical Universitar din Utrecht să deschidă Urgențe la capacitate maximă pentru a ajuta la îngrijirea răniților.

„Un bărbat a început să tragă sălbatic.” Martor ocular pentru site-ul de știri olandez NU.nl

Un alt martor a declarat publicației publice olandeze NOS că a văzut o femeie rănită cu sânge pe mâini și haine.

„Am adus-o în mașină și am ajutat-o. Când a sosit poliția, femeia era inconștientă.” Martor, Utrecht

Nu se știe exact câte persoane au fost rănite sau cât de grav au fost rănite. Coordonatorul echipajelor de combatere a terorismului este în contact cu autoritățile locale și declară că nivelul de amenințare din Utrecht a fost ridicat temporar la cel mai înalt nivel.

Olanda: Măsuri sporite de securitate. Nivelul de alertă antitero din Utrecht, la nivel maxim

Universitatea Utrecht a închis toate clădirile pe care le administrează, fără ca nimeni să poată intra sau ieși. Trenurile nu au permisiunea să intre în stația centrală din Utrecht, iar moscheile din oraș au fost închise din cauza preocupărilor legate de securitate.

Polițiști înarmați au fost mobilizați în fața unei case pe o stradă din apropiere. Există informații că s-ar pregăti un raid, eventual într-o zonă în care se crede că s-a ascuns atacatorul. Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat că este „profund îngrijorat” și a anulat o reuniune săptămânală a coaliției de guvernare.

Autoritatea de transport din Utrecht a anunțat că unele linii de tramvai au fost redeschise, dar au avertizat călătorii  să „ia în considerare timpul de călătorie suplimentar”, ca urmare a restricțiilor impuse în oraș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI