10 aug. 2022 | 14:58

Astra Rock Festival 2022. Trei zile de distracție cu artiști de top pe scena de la Sibiu

News
Astra Rock Festival 2022. Trei zile de distracție cu artiști de top pe scena de la Sibiu
Astra Rock Festival 2022

Astra Rock Festival 2022 este unul dintre cele mai așteptate festivaluri din România. Pe scena din Dumbrava Sibiului vor urca diferiți artiști renumiți în perioada 12-14 august. Iată tot ce trebuie să știți despre festival, ce artiști vor urca pe scenă și ce reguli trebuie respectate.

Astra Rock Festival 2022 va avea loc în Sibiu

Festivalul Astra Rock este locul în care pasionații de muzică rock și meșterii tradiționali vor fi prezenți în același loc, în același timp. Aici vor fi prezenți în jur de 200 meșteri populari din toată România. Vor veni cu produsele lor realizate în stil arhaic și cu materiale din zona lor de proveniență.

Crearea noului festival, marcă a Muzeului Astra, a pornit în contextul modernizării scenei de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Prin urmare, Muzeul Astra va deveni o scenă interactivă, unde oamenii pot vizita atelierele meșteșugărești tradiționale, în timp ce se bucura de artiștii lor preferați care vor urca pe scenă.

Cei care participă la târg vor fi aranjați pe circuitul principal de vizitare, în partea din dreapta a muzeului. Ateliere deschise publicului vor fi inserate pe traseu. Concertele vor avea loc după ora 19:00 și se vor susține pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Târgul Creatorilor Populari, la Astra Rock Festival

Târgul Creatorilor Populari are loc în cadrul Muzeului Astra încă din anul 1983. Din păcate, în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a numărului de meșteri și veniturile încasate de ei. Cu toate acestea, prezența târgului în cadrul Astra Rock Festival reprezintă o oportunitate perfectă pentru meșteri de a-și prezenta produsele și pentru noi oportunități de desfacere a acestora.

„În momentul de față vârsta meșterilor este destul de înantată iar asigurarea viitorului meșteșugurilor care până la urmă definesc valorile identitare dar și pot dezvolta activități specifice turismului cultural, depinde de noi, instituțiile de cultură deozitare de informații de platforme culturale și de modul de comunicare și mediere al acestor valori. Încercăm să conextualizăm târgul de altădată, un spațiu al valorilor și al satisfacerii nevoilor, să conștientizăm comunitatea de importanța produselor meșteșugărești, de dezvoltarea produselor culturale locale, de efectele economice imediate generate pe termen mediu și de rolul educației pentru cultură”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

Ce artiști vor urca pe scena Astra Rock Festival 2022

Una dintre cele mai renumite trupe rock va urca pe scena festivalului. Este vorba despre Guano Apes, care revin în țara noastră. Alături de aceștia, la Astra Rock Festival 2022 vor mai fi prezenți artiști precum: Dirty Shirt, Luna Amară, Coma, I’m the Trip și Dora Gaitanovici.

„ASTRA Rock este cel mai nou și promițător festival din România și se adresează în egală măsură iubitorilor de muzică bună și celor care vor să petreacă timp de calitate în atmosfera unui eveniment live de talie internațională, dar și să se bucure de natură și activități conexe împreună cu familia. Concertele au loc în spațiul celui mai mare muzeu open-air din Europa, și, în același timp, al celei mai importante instituții etnografice din România.

Muzeul în aer liber ASTRA este amplasat într-un adevărat paradis, în rezervația naturală Dumbrava Sibiului. Cu o suprafață de 96 de hectare, un lac impresionant, vegetație bogată și peste 10 kilometri de alei, spațiul este ideal pentru un eveniment muzical precum ASTRA Rock”, scriu organizatorii.

Cât costă biletul la Astra Rock Festival

Pentru a intra la festival, iubitorii de muzică rock, și nu numai, pot alege dintre mai multe pachete de oferte:

  • Valoare Abonament 3 zile festival – 250 lei /pers
  • Valoare Abonament 3 zile festival pentru abonatii muzeului – 125 lei/pers
  • Valoare Bilet 1 zi festival – 100 lei/pers
  • Valoare Bilet 1 zi festival pentru abonați – 50 lei/pers
  • Copiii sub 14 ani au acces gratuit doar insoțiti de câte un adult.
  • Copiii intre 14 și 18 ani – conform tarifarului de mai sus.

De asemenea, Târgul Creatorilor Populari va fi organizat în paralel cu festivalul, ceea ce înseamnă că vom avea două categorii de public. Prima este cea din care fac parte vizitatorii muzeului. Aceștia vor avea acces în baza biletului sau abonamentului anual, în următorul fel:

  • Intrarea principală, nr.1, între orele 08:00 – 16:00
  • Intrarea nr.2, Hanul din Tulgheș, între orele 10:00 – 20:00
  • Intrarea din zona Cacova, între orele 10:00 – 16:00
  • Intrarea dinspre Grădina Zoologică Sibiu, între orele 11:00 – 16:00

A doua categorie de public este formată din participanții la festival. Aceștia au acces în baza biletului sau abonamentului de festival, acestea având taxa de vizitare inclusă. Cei care vin la festival pot folosi pentru acces intrarea nr.1, Pavilionul Muzeal Multicultural, între orele 10:00 – 24:00, dar și Poarta Cacova, între orele 10:00 – 24:00.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro