Aspectul pe care foarte puțini români cu centrale termice îl cunosc. Cum scapi de o mulțime de probleme legate de încălzirea casei

Aspectul pe care foarte puțini români cu centrale termice îl cunosc. Cum scapi de o mulțime de probleme legate de încălzirea casei
Cum scapi de o mulțime de probleme legate de centrala termică și de încălzirea casei.

Chiar dacă în această perioadă ne gândim mai degrabă la venirea primăverii care stă să înceapă, nu este deloc deplasat să alocăm timp și pentru pregătirea sezonului rece.

Cum scapi de o mulțime de probleme legate de centrala termică și de încălzirea casei

Deoarece soluțiile pentru încălzirea locuinței reprezintă, de regulă, o alegere pe termen lung, este foarte important ca aceasta să fie făcută în urma unei documentări temeinice. Dacă durata medie de viață a unei centrale termice este de aproximativ 8-12 ani, restul instalației termice poate să funcționeze 20-30 de ani dacă întreținerea este realizată corespunzător.

După punerea în funcțiune a sistemului de încălzire, verificările tehnice periodice sunt obligatorii la fiecare doi ani, însă acest lucru nu este suficient. Cu trecerea timpului, corodarea instalației poate afecta modul în care funcționează întregul sistem, iar asta se va resimți în randamentul acestuia (radiatoare încălzite parțial, consum crescut de combustibil, spargerea sau înfundarea radiatoarelor).

Întreținerea și protejarea instalației termice

De aceea, pentru a evita astfel de neplăceri, verificarea, curățarea, întreținerea și protejarea instalației termice sunt operațiuni absolut necesare!

Datorită evoluției tehnologice rapide, centralele termice au ajuns să ofere puteri din ce în ce mai mari la un gabarit tot mai redus și cu un volum de apă din ce în ce mai mic. Din această cauză în schimbătoarele de căldură ale cazanelor se petrece un trasfer rapid de energie termică la temperaturi foarte ridicate, iar agentul termic este direcționat prin spații foarte înguste. Acest proces favorizează riscul colmatării cu calcar și alte depuneri rezultate în urma procesului de coroziune din instalație, dar, din fericire, pe piață sunt disponibile filtre care combat aceasta problemă. Spre exemplu, filtrele Fernox TF1 Delta au capacitatea de filtrare magnetică și hidrociclonică și pot fi curățate ușor și rapid, fără dezasamblare.

Filtre pentru centrala termică.
Cum scapi de o mulțime de probleme legate de centrala termică și de încălzirea casei.

Cum pot fi protejate instalațiile

În principiu, înainte de punerea în funcțiune a unei instalații termice, este recomandată introducerea în sistem a unei soluții de curățare, precum cea oferită de același producător mai sus amintit, Fernox. Aceasta împiedică depunerea reziduurilor pe filtre, iar în momentul curățării manuale a acestora, mizeria se va desprinde foarte ușor sub jetul de apă. Utilizarea unui astfel de produs are drept beneficii îmbunatățirea eficienței energetice, dar și reducerea emisiei de carbon.

În România, produsele Fernox sunt folosite cu încredere de către specialiștii Conexiuni Professional Service, firmă cu o bogată experiență în întreținerea și distribuirea de centrale termice și aparate de aer condiționat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI