Armata rusă făcută de râs de ucraineni. Ce au găsit soldaţii lui Zelenski în vestele antiglonţ ale militarilor ruşi: „Mergeţi şi muriţi”

de: Ștefan R. Apostol
26 08. 2022

Armata rusă făcută de râs de ucraineni! Suntem deja la 6 luni de la declanșarea războiului. Au apărut tot mai multe informații despre echipamentele militare pe care le dețin sodalții ruși pe frontul ucrainean. Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă. În tot acest timp, soldații ucraineni arată vestele antiglonț pe care le oferă armata rusă. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) împărtășește frecvent pe site-ul său apeluri interceptate de la trupele rusești. Conform acestora, de exemplu, un soldat rus i-ar fi cerut mamei sale să trimită bani pentru a putea achiziționa veste antiglonț mai bune.

Soldații ruși se plâng de echipamentele de protecție

Se pare că Vladimir Putin nu a fost cel mai atent când a fost vorba de dotarea armatei sale cu echipament de protecție. Conform interceptărilor SSU,  i-a forțat pe unii soldați să apeleze la ajutorul mamelor lor. Luptătorii ruși încep să se roage de părinții lor să le trimită bani pentru a-și putea cumpăra echipament de protecție mai bun.

De câți bani ai nevoie? Și ce fel de echipament…? Și trebuie să le cumpărați din banii voștri?”, a întrebat mama unui soldat, potrivit unei convorbiri interceptate,

„Veste antiglonț. Doar că ceea ce avem acum este groaznic.”, a răspuns soldatul.

Guvernul rus a fost criticat pentru că nu a reușit să furnizeze echipament de protecție adecvat pentru soldații săi. Soldații ruși au accesat rețelele de socializare pentru a împărtăși imagini cu truse de prim ajutor rusești alături de truse de prim ajutor ucrainene pentru a demonstra cât de slab pregătite erau forțele rusești pentru război, pledând pentru donații pentru forțele rusești, spune TheDailyBeast.

Apelul interceptat este doar cel mai recent incident care indică faptul că trupele rusești au început să realizeze că Moscova le-a trimis în Ucraina doar pentru a fi lăsate la greu, luptând pentru viața lor și sătuli.

Noi imagini clarificatoare. Armata rusă făcută de râs de ucraineni

Conform presei ucrainene și conform postărilor de pe rețelele de socializare, soldații ucraineni vorbesc și demonstrează că echipamentele de protecție rusești sunt extrem de proaste. Într-un clip postat pe Twitter, mai mulți soldați ucraineni sunt văzuți testând vestele antiglonț rusești.

„Soldați ucraineni din Brigada 95 de asalt aerian inspectează un set de veste balistice capturate. Probabil că sunt, și voi cita un expert rus în echipamente în acest sens; gunoaie fabricate la nivel local de către DNR”, se arată în postarea de pe Twitter.

Imaginile surprind de fapt proasta calitate a acestora, conformând, încă odată, interceptările SSU cu acele convorbiri. Deși ai crede că Rusia are cea de-a doua armată a lumii, realitatea de pe front arată cu totul altceva, mult mai dramatic. Este încă o dovadă cu Rusia nu a pregătit, așa cum se lăuda Vladimir Putin, așa cum trebuie această invazie a Ucrainei. Unul din soldații surprinși în imagini, după ce testează echipamentul, este auzit spunând „Mergeți să muriți pentru mama Rusie”.