Ardei bulgăreşti la borcan. E reţeta de conserve a toamnei, trebuie să o ştii şi tu

de: Ana Chivu
24 09. 2022

Cu siguranță gospodinele sunt cele mai ocupate în această perioadă a anului. Multe dintre ele își pregătesc bunătățile pentru cămară precum: gem, dulceață, zacuscă de legume, zacuscă de pește sau tocană de legume. Unele din acestea își doresc ceva mai special pentru cei dragi. Nu trebuie să mai cauți rețeta perfectă pentru toamnă! Ai mai jos leguma pe care să o pui la borcane și cu care să îți surprinzi familia. Iată ce poți să gătești! Ai mai jos detalii despre cum să pregătești cei mai buni ardei bulgărești.

Rețetă de ardei bulgărești: toate gospodinele trebuie să îi prepare

Gospodinele sunt cele mai ocupate în această perioadă. Majoritatea dintre ele pun la borcane bunătăți precum: zacuscă de legume, zacuscă de pește, gem, dulceață, compot sau ardei. Cu siguranță românii sunt mari consumatori de ardei în saramură sau oțet. Ei îi mănâncă alături de ciorbe, supe, cu friptură sau în diverse tocănițe.

De asemenea, ei se regăsesc și pe platourile tradiționale românești. Dacă îți plac enorm ardeii, trebuie să îi încerci pe cei bulgărești. Un astfel de preparat poate să schimbe un prânz lipsit de sclipire. La un borcan de trei litri de ardei vei avea nevoie de 16-20 de bucăți de legume, 2 litri de apă și o lingură de sare.

Un alt pas important este să pui sare de masă și o linguriță de oțet de mere. Experții recomandă să cumperi ardei din piață care au pereții groși și mici terminații de galben. Aceste detalii indică faptul că ei sunt cărnoși. Poți să îi pui la conservat pe culori sau îți poți lăsa pe toți în același recipient la fermentat.

Pas cu pas

Pregătește vasul curat și dezinfectat, încălzește apă și adaugă sare. Amestecă bine și pune mai apoi ardeii în apă clocotită. Lasă un capac peste ei preț de 5 minute și oprește focul. Adaugă oțet și pune legumele alături de zeama formată în borcan. Rețeta mai spune și că poți să înlocuiești oțetul cu 2-3 pastile de acid acetilsalicilic, adică aspirină. Depozitează borcanele pe care le faci într-o cămară ferită de lumină.

Află că un astfel de preparat se păstrează bine și la temperatura camerei. Nu este indicat să dai jos capacul preparatului înainte de două săptămâni. Poți să te folosești de roșii coapte combinate cu ardei iuți scurți pentru un alt preparat deosebit pentru cei dragi ție. Cu siguranță o să te surprindă gustul roșiilor după ce acestea vor sta zile întregi într-o astfel de saramură.