Aperitive de Revelion 2023. Preparate speciale pentru masa festivă de Anul Nou

de: Andreea Vînătoru
30 12. 2022

Dacă te-ai săturat de tradiționala salată de bouef sau platourile cu mezeluri în noaptea de Anul Nou, vă prezentăm câteva alternative gustoase și delicioase pentru masa festivă dintre ani. Se știe că aperitivele sunt nelipsite de sărbători, așa că am întocmit o listă de aperitive de Revelion 2023.

Aperitive de Revelion 2023 cu care îți vei impresiona invitații

Masa de Revelion trebuie neapărat să fie diferită de cea de Crăciun. De sărbători, cei mai mulți dintre noi ne înfruptăm din sarmale, cârnați, fripturi și alte mâncăruri grele. Așadar, pentru trecerea dintre ani puteți încerca să preparați aperitive mai ușor de digerat, dar extrem de delicioase. Mai jos am selectat cele mai bune aperitive de Revelion 2023. Musafirii sigur vor fi încântați și vor devora tot!

Aperitivele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Acest tip de preparate se gătesc simplu și ușor și sunt menite să îți trezească pofta de mâncare. Pentru că nu sunt deloc complicat de făcut, vă recomandăm să încercați ouă umplute cu ton sau rulourile cu somon afumat. În acest material vă arătăm cele mai gustoase aperitive de Revelion 2023. Este musai să le încercați!

Rulouri cu somon afumat

Această rețetă de rulouri cu somon afumat este preferata tuturor la masa de sărbători. Dacă vrei un aperitiv delicios și rapid, este musai să le încerci.

Ingrediente:

  • 3 felii lungi de pâine albă/integrală
  • 200 g somon afumat
  • 250 g cremă de brânză
  • 2 linguri pline de rucola tocată mărunt sau codițe de ceapă verde tocate

Mod de preparare:

Prima dată se pune crema de brânză într-un bol, se adaugă rucola și se amestecă până la omogenizare. Feliile de pâine aplatizează cu un făcăleț, astfel încât să obțineți felii mai subțiri. Apoi se unge fiecare felie de pâine cu crema de brânză și rucola.

Deasupra se pun feliile de somon afumat. Este recomandat să nu mai adăugați sare, pentru că somonul este suficient de sărat.

Feliile de pâine se rulează și se învelesc strâns în folie alimentară. Se bagă la frigider până a doua zi. După ce le scoateți de la rece, se taie rulouri de cca 1,5 cm grosime, se așază pe un platou și sunt gata de servit!

Ouă umplute cu ton și maioneză

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 1 conservă ton bucăți
  • 125 g maioneză
  • 1 lingură muștar iute
  • 1 lingură pastă de hrean sau sfeclă
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • frunze pătrunjel.

Mod de preparare:

Ouălele se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă rece, se adaugă o linguriță de sare și se pun la fiert, la foc mic. Dacă vreți ca ouăle să fie tari, se calculează 10 minute din momentul în care apa a dat în clocot.

După ce s-au fiert, ouălele se răcesc sub jet de apă rece, apoi se lasă în cratiță încă 15-20 minute, în acest mod se vor curăța mai ușor.

După ce ai scurs apa de la ouă și le-ai șters, acestea se curăță de coajă. Apoi se taie jumătăți și se extrage, cu grijă, gălbenușul.

Gălbenușurile se pun în robot, se adaugă și bucățile de ton, muștarul, pasta de hrean și ceapa verde tocată mărunt, sare și piper după gust. Se mixează până se obține o pastă cremoasă.

Jumătățile de ou se umple cu crema de ton și se ornează cu frunzele de pătrunjel. Se bagă la frigider până a doua zi.

Aperitive de Revelion 2023 din foietaj

Și aperitivele din foietaj pot fi o alternativă rapidă și gustoasă pentru masa de Revelion. Dacă nu aveți timp să pregătiți un aluat, puteți cumpăra unul din comerț.

Ingrediente:

  • 1 pachet dreptunghiular de foietaj
  • 2 linguri muștar cu miere Maille
  • 2 linguri muștar a l’ancienne Maille
  • 50 g cașcaval dulce
  • 3-4 felii șuncă de curcan
  • 50 g cașcaval picant
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de lapte
  • semințe de susan.

Mod de preparare:

Se taie foaia de aluat în două bucăți egale. Una dintre ele se unge cu muștarul cu miere și se presară pe toată suprafața foii cașcavalul dulce ras. Se rulează ambele capete de foi, până se unesc.

Apoi tăiem bucăți de circa 2-3 cm și le așezăm în tava de cuptor, neapărat cu hârtie de copt dedesubt.

Cealaltă foaie de aluat se unge cu muștarul a l’ancienne, iar deasupra ei se așază feliile de șuncă de curcan, feliile de cașcaval picant. Se rulează foaia și se taie bucăți de circa 2-3 cm grosime, după care le adaugăm în tavă.

Ambele margini ale aluaturilor se ung cu gălbenușul amestecat cu laptele, iar deasupra se pun semințele de susan. Se coc la cuptor timp de 15-20 minute. Se pot servi calde sau reci. Poftă bună!

Chifteluțe de pui la cuptor

Cine nu adoră chifteluțele de pui? Rețeta este una simplă de făcut, mai ales că le putem face în tigaie sau la cuptor.

Ingrediente:

  • 400 g pulpe de pui coapte prăjite
  • 3 ouă
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 70 grame dovlecei cruzi rași
  • 1 ceapă mică
  • 1-2 căței usturoi
  • 1 felie de paine înmuiată în lapte sau apă
  • 60 grame ardei copți
  • sare
  • piper
  • mărar/patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • făină de malai
  • susan.

Mod de preparare:

Se curăță pielița și se desprinde carnea de pe pulpele de pui prăjite anterior. Toată carnea se pune la robot, împreună cu ouăle, iaurtul, dovleceii rași și storși bine, ceapa, usturoiul, pâinea fără coajă, ardeii copți și curățați, sare, piper și mărar.

Se mixează toate ingredientele timp de 1-2 minute, până când se obține o compoziție omogenă.

Cu mâinile umede, se formează chifteluțele și se tăvălesc printr-un amestec format din făină și susan. Apoi se așază în tava de cuptor și se stropesc cu ulei de măsline. Se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Se servesc calde sau reci!

Aperitive de Revelion 2023. Rulouri de prosciutto crudo cu cremă de ricotta

Aceste aperitive merg de minune pe masa de Revelion. Se prepară foarte rapid și sunt extrem de delicioase.

Ingrediente:

  • 8 felii de prosciutto crudo
  • 250 g ricotta/urdă
  • 4 frunze de salvie proaspată
  • 30 g sâmburi de pin ușor prăjiți
  • 2 linguri de vin alb
  • 30 g parmezan
  • sare
  • piper.

Mod de preparare:

Sâmburii de pin se prăjesc într-o tigaie pentru 2-3 minute, fără ulei sau unt. Îi lăsăm să se răcească, apoi îi tocăm mărunt cu un cuțit.

Într-un bol separat se amestecă ricotta cu frunzele de salvie tocate mărunt, sâmburii de pin, vinul alb, parmezanul ras, sare și piper după gust. Crema obținută se lasă la frigider pentru 1-2 ore, după care se pune pe feliile de prosciutto și se rulează. Invitații cu siguranță vor aprecia acest aperitiv absolut delicios!