Apariție spectaculoasă pe un lac din Galați. Românilor nu le-a venit să creadă când au văzut asta, dimineață VIDEO

de: Dumitrache Diana
11 09. 2020

Video-ul pe care trebuie să îl vezi! Apariţie spectaculoasă pe un lac din Galaţi. Ce s-a ivit pe apă a uimit pe toată lumea.

Apariţie spectaculoasă a pelicanilor pe un lac din Galaţi

Un video cu un stol de pelicani face înconjurul României! Sute de păsări s-au “aşezat” pe lacul Brateş, de la marginea oraşului Galaţi, pentru a se odihni şi antrena pentru migrarea către ţările calde. Se pare că acestea vin des aici pentru a se hrăni. Un singur pelican mănâncă chiar şi patru kilograme de peşte, ceea ce înseamnă o pierdere imensă pentru proprietarii bălţilor.

„Pelicanii caută noi zone de hrănire. În jurul Galaţiului sunt multe crescătorii de peşte, dar lacul Brateş este o zonă puţin populată, bogată în peşte, dar este ferită de ochii oamenilor. Sunt ultimele pregătiri ale juvenilelor care au apărut în acest an. Urmează o migraţie lungă de câteva mii de kilometri şi atunci este nevoie de antrenament şi de linişte”, a declarat Mădălin Şerban, director Complexul Muzeal Galaţi, conform Digi 24.

Apariție spectaculoasă pe un lac din Galați. Românilor nu le-a venit să creadă când au văzut asta, dimineață VIDEO

Lacul Brateș se numără printre cele mai mari din România și reprezintă o importantă bază de pescuit. Adâncimea apei este perfectă pentru pelicani (aproximativ 3 metri), aceştia reuşind foarte uşor să prindă peşti.

Păsările se pregătesc se plece în zonele calde ale Africii și ale Orientului.

”În această perioadă pelicanii execută deplasări în diverse zone umede din țara pregătindu-se pentru migrația de toamnă spre cartierele de iernat care sunt reprezentate de Israel și coastele Africii”, a spus biologul Viorica Atodiresei.

Delta Dunării găzduieşte cei mai mulţi pelicani din întreaga Europă

De asemenea, specialiştii nu exclud ca această colonie să provină din Roșca-Buhovaia, Delta Dunării, dat fiind ca acolo trăiesc cei mai mulți pelicani comuni din Europa. Mai exact, sunt peste 18.000 de exemplare din totalul de 21.752 în România.

Delta Dunării rămâne mediul ideal de cuibărire pentru pelicani, pentru că păsările găsesc acolo toate condiţiile necesare cuibăritului: plauri şi lacuri cu apă puţin adâncă, hrană suficientă şi mai ales linişte.