Apariție istorică în Floreasca. E prima inițiativă de acest gen din Sectorul 2. Bravo!

Apariție istorică în Floreasca. E prima inițiativă de acest gen din Sectorul 2. Bravo!
Apariție istorică în Floreasca. E prima inițiativă de acest gen din Sectorul 2. Bravo!

E premieră în Sectorul 2 din București. Oamenii care au trecut prin Floreasca au putut să vadă ce a fost amplasat aici.

Apariție istorică în Floreasca

În parcul Cinema Floreasca a apărut în premieră o stație de compostare a deșeurilor. Este prima inițiativă de acest gen din sectorul doi și este o unitate care preia deșeurile vegetale biodegradabile.

Containerele au fost achiziționale de o companie privată, în timp ce Primăria Sectorului 2 a asigurat terenul necesar amplasării lor.

„Prima inițiativă privată de compostare a deșeurilor a prins viață. Acum 6 luni de zile am fost contactat de către Cyrill pentru a amplasa containere de compost în parcul Cinema Floreasca. După multă (multă, multă) birocrație, astăzi proiectul a prins viață. Urban Cultor s-a ocupat de ceea ce înseamnă stația de compostare, primăria a asigurat spațiul și amplasarea”, a spus primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

E prima inițiativă de acest gen din Sectorul 2

El a mai precizat că stația poate fi folosită începând de luni și le-a mulțumit celor care se implică pentru lucrurile care contează.

”De astăzi, cetățenii din zona Floreasca pot duce deșeurile vegetale biodegradabile la o mini stație de compost. Și asta la cererea comunității. Pentru că acesta e rolul primăriei: să faciliteze rezolvarea problemelor comunității. Mulțumesc tuturor celor care se implică la modul real pentru lucrurile care contează!”, a spus primarul pe pagina de Facebook, unde a publicat și o fotografie cu stația de compostare a deșeurilor.

Stația de compostare a deșeurilor transformă gunoiul menajer, adică resturile de coji de legume și alte alimente, în îngrășământ bio, fără costuri. O astfel de stație aduce conținutul la temperatura optimă la care bacteriile lucrează și transformă resturile în îngrășământ.

Aceste aparate au un ventilator și o mică evacuare prin care iese aburul eliminat în cazul în care deșeurile au prea multă apă. De asemenea, există mai multe tipuri de stații de compostare a deșeurilor. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI