Apar 2 televiziuni noi în România. Ambele sunt o premieră istorică pentru țara noastră

Apar 2 televiziuni noi în România. Ambele sunt o premieră istorică pentru țara noastră
Apar 2 televiziuni noi în grila Vodafone UPC

Spațiul media românesc se va îmbogăți în curând cu 2 televiziuni noi. Ca și format sunt structurate și axate pe știri. Posturile tv aparțin fostului director de vânzări la UPC şi actual Head D2D Department la Vodafone, Manoli Cozmin. Cele două posturi au primt astăzi din partea CNA licenţa, votul fiind unul unanim pozitiv.

Spațiul media românesc cel mai puțin afectat de criza covid

Anul trecut, odată cu declanșarea crizei covid, rata de creștere a industriei media și de divertisment din România s-a redus la 0,26%. Reducerea a fost de la peste 8% în 2019, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. În aceste condiții valoarea pieței a ajuns la 2.613 miliarde de euro. Estimările de anul trecut arătau o revenire la creștere în 2021 și o rată medie anuală de creștere de 6,76% până în 2024.

În acest moment oferta media din România este una consistentă, cu o multitudine de posturi tv, generaliste, de știri, și pe o anumită nișă. Deși în criză s-au făcut investiții în noi posturi tv în 2020. Unul dintre acstea este și Metropola TV, deținut de primăria Voluntari, condusa de Florentin Pandele.

Au mai apărut și alte canale tv, locale, dar care nu au ajuns să fie retransmise la nivel național de operatorii tv din piață. Astăzi, în ședința CNA s-au mai acordat licențe pentru 2 televiziuni noi în România.

Apar 2 televiziuni noi în grila Vodafone UPC

Conform Paginademedia.ro, CNA a acordat în ședința de astăzi licența pentru 2 televiziuni noi în România. Ambele posturi sunt patronate de fostul director de vânzări la UPC şi actual Head D2D Department la Vodafone, Manoli Cozmin. Investiția făcută pentru cele două noi posturi tv, conform documentației, este de 8.000 de euro pentru fiecare post tv.

Primul, intitulat Meteotv este axat pe prezentarea vremii atât din România, cât și de pe tot globul. Manoli Cozmin a declarat celor de la CNA că producția va fi în proporție de 90% proprie, restul de 10% venind din afară.

„Pentru MeteoTV.tv e simplu: facem zoom pe fiecare continent în parte, după care ne oprim pe România şi, într-o buclă de 10 minute, aducem ştiri despre vreme, adaptate in mod constant, la fiecare oră.

Vrem sa aducem aceste informaţii pentru oamenii care sunt interesaţi de ştiri despre vreme, care au nevoie de o prognoză meteo pentru următoarele 10 zile. Avem un flux de date de foarte bine structurat.”, a declarat Manoli Cozmin în ședința de azi, conform Paginademedia.ro.

Cel de-al doilea post tv, intitulat Z-TV, va fi axat doar pe știri din mediul online, spune prorpietarul. Postul va fi „Un fel de Google News”, după cum a spus Manoli Cozmin în şedinţa CNA de azi. Producția proprie, în acest caz, va fi de 96%, restul de 4% va veni din surse externe.

”Z-TV.tv vine de la Ziare Tv. Încercăm să oferim un agregator tv cu ştiri din mediul online. Preluăm ştiri de calitate din RSS Feed-uri, pe care le punem într-un format text, într-un canal tv. Vom avea abonamente de la agenţii de presă, cum ar fi Agerpres.

O să fie un fel de video text. Un fel de Google News. E important ca omul să aibă informaţia acolo. Rolul meu este agreg ştirile şi să-i fac viaţa omului mai uşoară.”, a mai precizt Manoli întrebat de postul tv.

CNA a mai acordat licențe pentru 20 televiziuni

Tot în ședința de astăzi o companie media, la nivel mondial, a primit acordul CNA pentru a retransmite 20 de posturi tv licențiate în Qatar. Compania în cauză este Mimyuni Media Entertainment, companie ce are dreptul de retransmise la nivel mondial a canalelor din statul arab.

„Aceste canale sunt prezente în mai mult de 20 de țâri. Inițial, Mimyuni s-a axat pe partea de Orient. Ulerior în Asia si America de Sud. Acum aceste canale au început sa fie prezente și în țări europene precum Bulgaria, Spania și Portugalia. Deja sunt în discuții avansate pentru Austria, Elveția și România. Elementul inedit al acestor canale este faptul că multe dintre ele sunt in format 4K.

În ultimul timp, aceasta este tendința de evoluție a canalelor tv, către conținut de înalță rezoluție. Aceste televiziuni au un număr foarte mare de ore de conținut nou și deci rata de repetiție este destul de scăzută. În prezent există deja un acord stabilit cu INES. Ei vor fi primii care vor retransmite aceste 20 de canale tv”, a explicat reprezentanta Mimyuni Media Entertainment, conform HDSatelit.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI