Apar 2 televiziuni noi în România. Ambele pot emite, au primit acordul CNA

Apar 2 televiziuni noi în România. Ambele pot emite, au primit acordul CNA
Adrian Sârbu și rețeta succesului în televiziune

Anul trecut, pe 1 septembrie, celebrul Adrian Sârbu anunța prima emisie a postului Aleph News. De atunci au trecut luni, iar ratingurile postului sunt unele decente. Încă de la prima emisie, jurnalistul Marius Tucă a fost prezent pe micul ecran. Jurnalistul realizează, tot la Aleph News, emisiunea „Marius Tucă Show”. Conform unui comunicat CNA, emis astăzi, cei doi vor mai lansa încă două posturi tv. Cele două erau deja anunțate încă de acum doi ani, într-un pachet mai amplu.

Adrian Sârbu și rețeta succesului în televiziune

După o lungă perioadă în care aproape că nu s-a mai auzit nimic de Adrian Sârbu, fostul inventator al succesului PRO revenea cu o bombă. În urmă cu doi ani Adrian Sârbu anunța lansarea mai multor canale tv, sub sigla Aleph. Pachetul conținea un canal de știri, unul de comedie, de business și unul generalist.

Dintre acestea, trei cu denumirea de Aleph, al patrulea denumit Smart TV. Dintre toate cele patru, primul care primea licența CNA a fost Aleph News, lansat anul trecut în septembrie.

De atunci au trecut destule lunii, iar audiențele postului arată un slab interes pentru conținutul și formatul propus de Adrian Sârbu la Aleph News. Conform celor de la PaginadeMedia.ro, după primele șase luni Aleph News a avut 5.000 de telespectatori, pe intervalul orar 20.30. Știrile oferite de canal au avut în medie cam 4.000 de telespectatori, vorbim de știrile difuzate la ora 22:00.

Cu alte cuvinte Aleph News se află în coada clasamentului pentru audiențele din România. Punctul culmininat al audiențelor, mai spun cei de la PaginadeMedia.ro, l-au avut pentru puțin timp pe segmentul 19 – 23:00, cu aproximativ 40.000 de români. Dacă e să ne luăm după aceste date, Adrian Sârbu nu prea mai are rețeta succesului în televiziune, la fel ca în anii trecuți.

Smart TV și Aleph Business au primit licența CNA

Astăzi CNA anunță acordarea dreptului de emisie pentru două noi posturi din pachetul amintit anterior. Primul, Smart TV, va fi un post cu producții informative, educative și culturale. Smart TV primea licența anul trecut, în iunie. Reprezentatul postului Smart TV, în ședința de astăzi, anunța și modificările din structura noului post.

”Cu privire la modificarea structurii de programe. Emisiunea domnului Tucă şi-a schimbat formatul. Are un invitat din domeniul politic în prima oră şi în a doua oră este un invitat din zona de cultură.

Am considerat emisiunea drept informativă. În zona de cultural introducem nişte pastile de 1 minut şi jumătate-2 minute. Acestea sunt modificările în mare.”, declara Adriana Papureanu, reprezentantul postului. conform PaginadeMedia.ro.

Celălalt post, care a primit din partea forului audio-vizual dreptul de emisie, este Aleph Business. În cazul acestuia reprezentatul legal declară că structura va fi de post generalist. Cele două posturi au termen limită pentru începerea emisiilor. Smart TV va trebui să emită, cel târziu, până în data de 6 iunie, iar Aleph Business până la data de 25 iunie cel târziu. Dacă nu reușesc acest lucru, vor pierde licențele, conform legii în vigoare.

Am luat legătura cu unul din membrii CNA, Secretarul de Stat Valentin-Alexandru Juncan, domnia sa confirmând votul din ședința de astăzi a CNA:

”Da, posturilor li s-au autorizat spațiile de emisie, prin urmare, după notificarea prealabilă a CNA, vor putea începe să emită. Licența inițială a fost acordată anterior votului de azi.”, ne-a declarat Secretarul de Stat Valentin-Alexandru Juncan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI