Femeia din Argeș care obligă primăria, prin Justiție, să-i facă rețea de apă potabilă. Cum a reușit să asfalteze o stradă

Femeia din Argeș care obligă primăria, prin Justiție, să-i facă rețea de apă potabilă. Cum a reușit să asfalteze o stradă
simona niculescu arges captura youtube

Minunile se întâmplă la Băiculești, Argeș. Uneori. Și de fiecare dată, datorită aceleiași persoane. Deja celebra Simona Niculescu din satul Valea Brazilor a câștigat un nou proces intentat autorităților iar instanța obligă acum administrația locală să îi construiască o rețea de apă potabilă.

Sentința dată de Tribunalul Argeş este definitivă şi irevocabilă.

Drept urmare, primarul din Băiculesti, Niculaie Dragnea, are obligația ca, într-o săptămână, să scrie un proiect de hotărâre care să prevadă extinderea rețelei de apă potabilă și pentru o stradă din satul Valea Brazilor. Proiectul trebuie dezbătut și aprobat de Consiliul local al comunei Băiculești.

Judecătorii au mai stabilit că, dacă refuză să pregătească proiectul, primarul va fi penalizat cu 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

În solicitarea adresată Tribunalului Argeș Simona Niculescu arăta:

„Arăt instanței faptul că refuzul demonstrat al autorităților publice (locale, centrale) de a ne asigura accesul la apă potabilă golește de orice conținut drepturile garantate prin tratatele internaționale ratificate de către România”.

ziua comuna baiculesti 2017
Ziua comunei baiculesti 2017

Prefectul, riscul de secetă la care expusă femeia și cisternele

Situația se complică și mai mult pentru autorități, pentru că obligații are și prefectul județului Argeș,Emilian Dragnea (care nu e înrudit cu primarul din Băiculești, Niculaie Dragnea, e doar coincidență de nume).

Așadar, prefectul trebuie să convoace Comitetul Judeţean pentru Situatii de Urgenţă și să evalueze riscul de secetă la care este potenţial expusă Simona Niculescu, cea care a deschis acțiunea în Justiție.

Cum extinderea rețelei de apă poate dura destul de mult, prefectul și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să le transporte apă localnicilor din Valea Brazilor, cel mai probabil, cu cisterne.

Dacă și prefectul refuză să facă cele dispuse de judecători, și el va fi amendat cu 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Argeșeanca Simona Niculescu a devenit cunoscută după ce, în 2014, a obţinut o sentinţă judecătorească prin care Primăria Băiculeşti a fost obligată să asfalteze drumul de la Băiculeşti la Valea Brazilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI