Anunțul Primăriei Capitalei. Când se dă drumul la căldură, la bloc

Anunțul Primăriei Capitalei. Când se dă drumul la căldură, la bloc
Când se va da drumul la căldură?

Deși este octombrie, iar sezonul rece e normal să aducă temperaturi reci, mercurul din termometre a scăzut cu mult mai mult decât normalul perioadei. În acest context, majoritatea cetățenilor din București și nu numai se întreabă când se va da drumul la căldură.

Când se vada drumul la căldură?

Temperaturile scăzute ne-au dat puțin peste cap. Cu toate că era de așteptat să se răcească, dat fiind începutul sezonului rece, gradele sunt mai mici decât normalul perioadei. Majoritatea cetățenilor se întreabă când se va da drumul la căldură. Municipalitatea a anunțat că, în conformitate cu prevederile legale, sezonul de încălzire pentru cei din mediul urban în funcție de condițiile meteo. Dacă acestea se vor încadra în limitele prevăzute de articolul 117 din HG. din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. Mai exact, agentul termic pentru încălzire va fi furnizat după 3 zile consecutive, moment în care temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici.

”Este important de reținut că RADET București poate furniza căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care solicită acest lucru”
Comunicat PMB

Când se va da drumul la căldură?
Când se va da drumul la căldură?

Sezonul de încălzire va începe în funcție de:

Potrivit sursei citate, RADET a început deja de pe data de 23 septembrie 2019 să încarce cu apă instalațiile de alimentare cu energie termică pentru sezonul nou de încălzire 2019-2020. De asemenea, se precizează faptul că se poate furnica căldură la cerere la: spitale, școli, grădinițe, cămine de bătrâni sau alte instituții care solicită acest lucru.

„Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcție de condițiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. Astfel, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici”
Comunicat PMB