Anunțul momentului pentru șoferii din România. Ce se întâmplă acum în toate benzinăriile

Anunțul momentului pentru șoferii din România. Ce se întâmplă acum în toate benzinăriile

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, spune că managerii stațiilor de alimentare trebuie să își înțeleagă rolul și nu trebuie să permită celor care nu au mască de protecție să intre în benzinării, având în vedere că aceste locuri se aglomerează, conform Agerpres. De asemenea, ea a scris despre ce a văzut în control pe litoral.

Anunțul momentului pentru șoferii din România

„Managerii staţiilor de alimentare trebuie să îşi înţeleagă rolul, niciunei persoane nu trebuie să i se permită accesul dacă nu are mască de protecţie. Măştile trebuie poziţionate pe rafturile de la intrare. Soluţiile de dezinfecţie trebuie să fie la îndemână şi ceea ce este cel mai important în incinta staţiilor de alimentare nu trebuie permis accesul prea multor persoane pentru că se formează aglomeraţie şi la case şi în zona de mâncare. Managerii acestor staţii au responsabilitatea prezervării sănătăţii celor care intră în incintă, fiecare dintre noi are responsabilitatea să se protejeze şi să îi protejeze pe cei din jur”, a precizat, duminică, Violeta Alexandru, într-un mesaj video publicat pe Facebook.

Violeta Alexandru a arătat că, la întoarcerea de pe litoral, către Bucureşti, la benzinării se formează cea mai mare aglomeraţie şi a îndemnat oamenii să poarte măşti.

„Trebuie să purtaţi măşti la intrarea în staţia de alimentare, trebuie să vă dezinfectaţi şi trebuie să urmăriţi în ce măsură în interior se formează aglomeraţie şi să evitaţi să intraţi dacă această aglomeraţie există”, a spus oficialul din Guvern.

Violeta Alexandru a fost în control pe litoral

Ministrul Muncii a mai scris, într-un mesaj pe Facebook, că a vizitat 7 cluburi mari și terase din nordul stațiunii Mamaia, alături de polițiști și inspectori ITM, ca să verifice implementarea măsurilor de prevenție anti-COVID-19 din timpul stării de alertă. Ea mai notează că nu a văzut ”rea credință” la niciun patron și manager cu care a vorbit.

„Oamenii sunt preocupați și chiar îngrijorați că am putea reveni la perioada de criză cu închiderea localurilor. Nici noi nu dorim. Unii dintre dânșii, pe lângă obligațiile salariale, au făcut investiții noi în prima parte a anului inclusiv prin credite. Știu efortul tuturor. De aceea am mers personal să le spun că avem nevoie de întreaga lor responsabilitate și implicare personală în a urmări să se respecte regulile. Asociațiile antreprenorilor din domeniu comunică între ele, așadar, chiar dacă a fost imposibil să văd toate localurile, știu că mesajul meu a fost bine auzit!

Așadar, i-am văzut conștienți că este important să ia măsuri dar adevărul este că nu trebuie luate doar din obligație ci cu înțelegerea responsabilității pe care o au. Practic ei cheamă clienții în casa lor iar aceștia trebuie să găsească cele mai sigure condiții căci altfel gazda va suporta consecințele.

”Nu poți face verificări din birouri”

Am fost însoțită de agenți de poliție și de reprezentanți ai ITM Constanța. Cei de la Poliție aveau antrenament, pentru cei de la ITM Constanța, a lucra în weekend, noaptea, înclin să cred că avea un caracter excepțional. Activitatea de control trebuie adaptată sezonului estival iar în această perioadă în care le cer să meargă să verifice respectarea măsurilor de securitate/protecție (angajați, în principal) cu atât mai mult. Nu poți să faci verificări din birou, prin hârtii sau mergând în zile și într-un interval orar în care nu este mai nimeni prezent la fața locului. Știu că se obișnuiește să vină toată lumea când se aude că vine ministrul în teren. Soluția nu este să ne păcălim unii pe alții, un singur control nu face minuni, soluția este o bună planificare a verificărilor pe toată durata estivală.

Eu nu sunt agent de control, sunt instituții și salariați ai statului român care trebuie să își facă treaba. Eu am tras un semnal de alarmă. Pericolul nu a trecut! Cerem fiecărui român să fie responsabil, oriunde își petrece timpul liber și solicităm ferm patronilor să își asume responsabilitatea. Nu facem aceste lucruri, nu vor mai fi nici locuri de distracție în concediul de pe litoral, nici oameni ale căror salarii depind de funcționarea respectivelor localuri. În care s-a investit mult în ultimii ani. Acum trebuie investit mai mult ca oricând în oameni”, a mai precizat Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI