Anunțul momentului! Ministrul Muncii dă carțile pe față. Câți români aflați în șomaj tehnic vor putea fi plătiți

Anunțul momentului! Ministrul Muncii dă carțile pe față. Câți români aflați în șomaj tehnic vor putea fi plătiți
Ministrul Muncii anunță câți români aflați în șomaj tehnic vor putea fi plătiți

Pandemia de coronavirus a creat o criză economică mondială mult mai gravă decât cea din anul 2008 și a cărei rezolvare nu pare să se întrevadă în viitorul apropiat. România este una dintre țările grav afectate, astfel că Ministrul Muncii a anunțat că peste 573.000 de angajați au intrat în șomaj tehnic. Ministrul Muncii a anunțat în cursul serii de ieri ce număr de persoane ar putea sprijini Guvernul din punct de vedere financiar.

Declarațiile ministrului Muncii

Violeta Alexandru a anunțat ieri seară în cadrul emisiunii „Legile Puterii” difuzată la Realitatea PLUS că până în acest moment au fost înregistrați peste 573.000 de angajați cu contracte de muncă suspendate, dintre care 75.000 de angajați de tip PFA (Persoane fizice autorizate), încadrându-se aici angajații cu întreprinderi individuale, cei cu drepturi de autor, lucrătorii din cooperație și liber-profesioniștii.

Avem un număr de solicitări care totalizează 573.000 de salariați cu contracte suspendate, adică sunt, în limbaj popular, în șomaj tehnic și avem un număr total de aproape 75.000 de solicitări din partea celor care se integrează în definiția largă a altor profesioniști ,conform Codului Civil. Ne refeim aici la persoane fizice autorizate, la cei care lucrează prin întreprinderi familiale, prin întreprinderi individuale, prin alte forme de muncă, cu excepția contractului individual de muncă”, a declarat Violeta Alexandru.

Cu privire la situația actuală, Violeta Alexandru este optimistă și declară că estimările făcute de stat ar putea acoperi plata ajutorului de șomaj tehnic pentru un milion și jumătate de angajați sau chiar mai mult.

Noi ne-am făcut o estimare care acoperă un număr de peste un milion și jumătate de persoane. Suntem acum la o cifră de 600.000. Vom fi pregătiți pentru orice situație, este o măsură prioritară pentru Guvernul Orban(…) Este o periodadă de șoc, sunt oameni care dintr-o dată și-au văzut afacerea închisă, oameni care și-au pierdut slujbele„, a precizat ministrul Muncii, potrivit realitatea.net

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI