Anunțul meteorologilor. Prognoza ANM pentru duminică, 17 noiembrie. Ce se întâmplă cu vremea

de: Ana Chivu
16 11. 2019

Speicialiștii de la Adminsitrația Națională de Meterologie anunță o nouă prognoză pentru ziua de duminică, 17 noiembrie. Iată ce se întâmplă cu vremea în toate regiunile țării și care sunt maximele și minimele din Capitală!

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 17 noiembrie

Meteogologii au indicat faptul că weekend-ul acesta, pe 16 și 17 noiembrie, vremea va fi extrem de mohorâtă. Ceața își va face apariția în special în București, iar norii pun stăpânire pe întreg teritoriul. Temperaturile se arată a fi mai apropiate de media specifică lunii în care ne aflăm, decât cele ridicate de care am avut parte până acum. Orele dimineții surprind o ceață densă și fără soare pe cer. Temperaturile prognozate în București sunt de 15 grade în cursul zilei. Se așteaptă ca la amiază să iasă foarte puțin soarele din nori.

Temperaturi maxime în principalele orașe din România:

Brașov: 18 grade
Oradea: 21 grade
Constanta: 18 grade
Suceava: 14 grade
Baia Mare: 18 grade
Cluj-Napoca: 17 grade
Pitești: 17 grade
Sibiu: 19 grade
Iași: 17 grade
Galați: 19 grade
Arad: 21 grade
Ploiești: 16 grade
Timișoara: 21 grade
Craiova: 16 grade
Drobeta-Turnu Severin: 17 grade
Giurgiu: 19 grade
Târgu Mureș: 19 grade

Prognoza meteo pentru duminică, 17 noiembrie, indicată de către Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în București pentru duminică, 17 noiembrie

Maxima zilei de duminică, 17 noiembrie, pentru București, este de 18 grade Celsius, alături de un cer cu nori și soare. Vânturi vin din zona de est-nord-est a teritoriului cu 156 km/h și cu rafale de 24 de km/h. Minima nopții va fi de doar 12 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de est a teritoriului României cu 15 km/h și cu rafale de 20 de km/h.

„Studiile arată că se poate corela activitatea solară minimă cu un vortex polar puţin organizat. Ne amintim că vortexul polar reprezintă zona de vânturi foarte puternice, de la altitudini ceva mai înalte, important este că acele vânturi puternice au rolul de a menţine aerul foarte rece, cel mai rece, deasupra regiunilor arctice. Atunci când acest vortex slăbeşte, sunt favorizate pătrunderile de aer rece înspre zone mai sudice. Nu este ceva excepţional, ştim foarte bine că în mod firesc în ţara noastră, în timpul iernii, sunt episoade cu temperaturi mai scăzute, episoadele de ger”
Florina Georgescu, director ANM