Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul

Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nelu Tătaru, anunț pentru milioane de români

Nelu Tătaru vine cu un anunț important pentru milioane de români. Ce declarații a făcut acesta în cursul zilei de azi? Oficialul a dezvăluit ce urmează să facă Ministerul Sănătății.

Nelu Tătaru, anunț despre vaccin. Ce noutăți le aduce românilor?

Nelu Tătaru a declarat în cursul zilei de azi că Ministerul Sănătății urmează să achiziționeze vaccinuri anti-COVID-19 pentru toți locuitorii României, notează Agerpres. Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, a anunțat anterior că Guvernul a adoptat o strategie de vaccinare cu mențiunea că vor fi imunizate cu prioritate categoriile care au nevoie. Ministrul Sănătății a declarat că la momentul actual sunt șase firme care au semnat cu Comunitatea Europeană pentru a livra SARS-CoV-2. Mai exact, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi, Pfizer/BioNTech şi CureVac și Moderna.

„Printre aceste şase avem trei firme care lucrează pe ARN mesager, două firme care lucrează pe virus atenuat şi o firmă care lucrează pe proteine. Toate cele şase firme au un grafic de livrare, sunt în faza de autorizare a vaccinului. În SUA sunt primele autorizări pentru firmele care vin de acolo, Agenţia Europeană a Medicamentului urmând ca la începutul lunii viitoare să evalueze şi să dea aceste avize. Fiecare dintre aceste firme au un grafic de livrare”, a explicat Nelu Tătaru.

Categoriile cu prioritate

Hotărârea de Guvern în privința strategiei de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată de Executiv în cursul serii de vineri. Prioritate vor avea: angajații din domeniul sănătății, asistenței sociale, cei din categoria cu risc (istoric medical precar sau vârstnici) și personalul din domenii-cheie.

„La nivelul Comunităţii Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu obţinerea acestor avize de la Agenţia Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre (…) Nimeni nu ştie sigur când vor veni aceste tranşe. Ţine de autorizaţia pe care o vor obţine aceste firme. (…)”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății – conferință de presă susțintă la Iași

Nelu Tătaru: Sporul sindicalițtilor de al Ambulanță de 55% se va completa cu 25%

„Da, suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acel spor de 25% pe care l-am discutat şi negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80% în acest moment. Vor avea un spor de 80%”. Din discuţiile cu dânşii am ajuns la un consens în care la o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri”
Nelu Tătaru

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI