Anunțul făcut în noapte de premierul Ciucă pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu certificatul verde, când apare și ce s-a stabilit

Anunțul făcut în noapte de premierul Ciucă pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu certificatul verde, când apare și ce s-a stabilit
Premierul Nicolae Ciucă

Implementarea certificatului verde este subiectul cel mai dezbătut în această perioadă, atât în rândul autorităților medicale, cât și în cel al partidelor politice. După ce România s-a împărțit în două tabere, a vaccinaților și a nevaccinaților, cetățenii așteaptă acum cu sufletul la gură decizia oficialilor care le-ar putea schimba viața. În urmă cu o zi, Nicolae Ciucă a oferit informații de ultimă oră cu privire la modul în care va fi votată legea certificatului verde.

„Vom avea certificate verde până la sfârșitul anului”

Discuțiile au devenit din ce în ce mai tensionate după apariția divergențor dintre PSD-PNL cu privire la modul în care va fi votat certificatul verde. Spre deosebire de reprezentanții PSD, care și-au exprimat doleanțele cu privire la implementarea certificatului verde prin asumarea răspunderii, reprezentanții PNL au susținut că această lege ar trebui să treacă prin Parlament.

În cursul zilei de ieri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis ieri că s-a convenit ca adoptarea acestui certificate să aibă loc până la finalul anului.

„Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului”, a afirmat loderul PSD, la Parlament, întrebat pe această temă, adăugând că există timpul necesar.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunțat ieri că decizia de asumare a răspunderii a fost respinsă, astfel că certificatul verde va merge la votul Parlamentului. Acesta a transmis la finalul sedinței că „Vom avea certificat verde până la sfârșitul anului”.

Florin Cîțu, despre susținerea oferită de PNL pentru introducerea certificatului verde

În cursul zilei de ieri, Florin Cîțu a transmis că liberalii vor oferi tot sprijinul necesar pentru implementarea acestui proiect menit să crească rata de vaccinare, însă acesta consideră că proiectul trebuie dezbătut și votat în Parlament, având în vedere că actuala coaliție de guvernare are o majoritate de 70% în legistlativ.

Întrebat ce părere are despre implementarea acestui proiect pe baza asumării răspunderii, Florin Cîțu susține că nu înțelege această metodă, având în vedere că votarea acestui proiect are toată susținerea în Parlament.

„Cea cu asumarea răspunderii este decizia premierului şi aici nu pot să comentez, dar acest lucru se face atunci când eşti în minoritate în Parlament sau ai o majoritate fragilă şi atunci, bineînţeles, îţi asumi în Parlamentul României. Cum făcea Guvernul Boc, care şi-a asumat foarte multe proiecte de lege în Parlamentul României, cum ne-am asumat, Guvernul Orban, un buget în Parlamentul României, când aveam 20%.

Aşa şi eu aş fi putut să-mi asum proiectul de lege pe care l-am trimis în Parlamentul României, să fac asumarea răspunderii şi veneam cu el şi era gata şi nu mai discutam astăzi”, a explica Florin Cîţu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI