Anunțul făcut în noapte de Ministrul Educației. Ce se întâmplă cu elevii bolnavi cu covid-19

Anunțul făcut în noapte de Ministrul Educației. Ce se întâmplă cu elevii bolnavi cu covid-19
Anuntul facut in noapte de Ministrul Educatiei

Școlile din România s-au redeschis acum o săptămână, iar elevii s-au întors, fizic, în sălile lor de clasă. Chiar dacă oficialii au tras un semnal de alarmă pentru ca elevii și cadrele didactice să fie atenți și să se păstreze distanțarea socială și respectarea măsurilor de siguranță pentru prevenirea infectării cu virusul COVID-19, anunțul făcut în noapte de Ministrul Educației i-a uimit pe toți. Ce se întâmplă cu elevii bolnavi de COVID-19.

Ce se întâmplă cu elevii bolnavi de COVID-19

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț surprinzător azi-noapte. Conform spuselor acestuia, situația nu este atât de îngrijorătoare precum ar fi crezut românii. Elevii și profesorii români s-au întors fizic în cadrul instituțiilor de învățământ, iar rata de infectare cu noul coronavirus, potrivit statisticilor, s-a dovedit a fi mult mai mică decât cea generală. Sorin Cîmpeanu a ținut să specifice faptul că cei 290 de elevi care au contactat virusul Sars-CoV-2 s-au pozitivat înaintea începerii cursurilor din școli.

„Prima discuţie a fost în 15 ianuarie, când a apărut discuţia cu începerea şcolilor cu prezenţă fizică. Apoi a fost discuţia din 2 februarie. La ambele discuţii, experţii în epidemiologie, pentru că ei sunt cei care ar trebui să se pronunţe, au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet.

Pentru că, dacă ar putea fi eliminat complet, se cheamă că am fi încheiat pandemia. 290 de elevi infectaţi, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior începerii şcolii, deci factorul de prezenţă fizică în şcoală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută. Sigur, va fi, alături de alte cauze, un factor pentru ceea ce vom avea săptămâna care începe mâine”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Antena 3, duminică seara, potrivit news.ro.

Elevii bolnavi de coronavirus s-au infectat înainte de a începe școala

Ministrul Educației a declarat, duminică, 14 februarie, că situația epidemiologică nu este atât de gravă, iar rata de infectare cu noul coronavirus este una destul de mică în rândul elevilor români.

„Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Sunt 200 din 136.000 de clase. Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare”, a completat ministrul Sorin Cîmpeanu, scrie sursa citată.

La trei zile după ce s-au deschis școlile, fuseseră confirmați pozitivi cu noul coronavirus 244 de elevi și 329 de angajați din unitățile de învățământ. Cu toate acestea, ministrul Educației a specificat faptul că rata de infectare este foarte mică raportată la cea de nivel național.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI