03 ian. 2023 | 18:09

Anunțul făcut de Casa de Pensii despre pensiile românilor. Sunt de 12 ori mai mari

Social
Anunțul făcut de Casa de Pensii despre pensiile românilor. Sunt de 12 ori mai mari
Ce pensii au fosti magistrati in Romania

Pensiile unei anumite categorii de pensionari sunt de 12 ori mai mari ca veniturile celorlalți pensionari. Anunțul făcut de Casa de Pensii despre pensiile acestor români, în contextul în care în luna decembrie a anului trecut, românii de rând au avut o pensie medie de 1.739 de lei.

Care sunt cele mai mari pensii speciale din România. Cu câți bani contribuie statul la ele

Pensia medie încasată în luna decembrie a anului trecut de către cei aproximativ 5.000 de magistrați a fost de 21.333 lei, aportul statului la această sumă fiind de 19.997 lei, în timp ce pensia medie a românilor de rând a fost de doar 1.739 de lei.

Numărul beneficiarilor de pensii speciale a urcat în ultima lună a anului trecut până la 9.950 de persoane, din care mai mult de jumătate sunt foști magistrați.

Magistrații primesc bani pe care nu i-ar merita

Aceștia primesc din partea statului de aproape 5 ori mai mult decât li s-ar fi cuvenit potrivit propriilor contribuții la bugetul de pensii.

În acest fel, conform datelor CNPP, 4.862 de foști magistrați au încasat în luna decembrie, în medie, suma de 21.333 lei, sumă din care bugetul de pensii a plătit aproape 20.000 de lei, dat fiind că o bună parte dintre foștii magistrați nu au avut contribuții la sistemul public de pensii.

Pensii mari pentru angajații aviației civile

A doua cea mai „scumpă” categorie de pensionari, potrivit informațiilor publice ale CNPP, este cea a foștilor piloți ai Aviației Civile. Cei 1.384 de pensionari au încasat lunar în medie 11.384 de lei, din care statul plătește lunar 7.534 de lei.

Al treilea segment de pensionari cu venituri mari sunt foștii angajații ai Curții de Conturi. Cei 560 de pensionari de pe acest segment au încasat în fiecare lună câte 8.481 de lei, din care statul a plătit 3.412 lei.

Sute de mii de pensionari trăiesc cu pensii mai mici de 500 de lei

La polul opus pensiilor speciale, 1,31 milioane de români încasează lunar sub 1.000 de lei, cei mai mulți dintre aceștia, respectiv 335.823 de persoane, primind în luna decembrie mai puțin de 500 de lei, conform datelor CNPP.

De asemenea, un număr de 4.787.920 pensionari era înregistrat în decembrie 2022 în România, iar pensia medie a acestora a fost de 1.739 lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Dintre aceştia, 694.843 au muncit în agricultură, pensia lor medie fiind de doar 506 lei.

Câți pensionari s-au pensionat la limită de vârstă

Din totalul numărului de pensionari, 3.823.804 de persoane s-au pensionat la limită de vârstă, dintre care 2.200.689 femei, în timp ce pensia medie a acestora se situa la 1.937 de lei.

Câte pensii de invaliditate sunt în România

Nu în ultimul rând, la nivelul lunii decembrie 2022, pensie anticipată primeau 7.699 persoane (2.470 lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 91.564 de persoane (1.796 de lei pensia medie) şi pensie de invaliditate 398.983 persoane (pensie medie de 781 lei), dintre care 44.794 persoane pentru gradul I de invaliditate, cu 671 lei pensie medie.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Vremea surprinde la final de octombrie. Schimbarea va fi totală
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
România a luat fața Ungariei. Este o răsturnare de situație. Datele nu mint
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
VEȘTI EXCELENTE! Românii primesc 2270 lei ÎN PLUS la pensie!
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro