Anunț tulburător al ministrului Sănătății din Germania: ‘Vaccinați, recuperați sau morți până la finalul iernii’

Anunț tulburător al ministrului Sănătății din Germania: ‘Vaccinați, recuperați sau morți până la finalul iernii’
Germania se confruntă cu o nouă urgență națională

Al patrulea val de infecții COVID a făcut ca numărul de cazuri să atingă niveluri record în Germania. Ministrul sănătății a declarat că un nou lockdown nu este exclus. Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a declarat vineri că situația pandemiei s-a înrăutățit în ultima săptămână. Acum este „mai gravă decât săptămâna trecută”, adăugând că țara se confruntă cu o urgență națională.

Germania se confruntă cu o nouă urgență națională

Datorită creșterii numărului de noi cazuri covid, Cancelarul Angela Merkel a anunțat că se vor introduce restricții mai stricte COVID-19 pentru cetățenii nevaccinați. În majoritatea regiunilor, doar cei vaccinați și cei care s-au vindecat de virus vor putea avea acces în locuri publice precum restaurantele sau sălile de concerte.

Camera inferioară a parlamentului din Germania, Bundestag-ul, a votat joi în favoarea noilor restricții. Planurile includ noi restricții la locul de muncă și în transportul public. Măsurile au fost propuse de cele trei partide care se așteaptă să formeze următoarea coaliție, și anume social-democrații (SPD), liberalii și verzii.

Autoritățile din domeniul sănătății din Germania au lansat un avertisment dur, în condițiile în care 65.371 de cazuri noi au fost raportate într-o singură zi, confirmând o tendință de creștere asupra căreia experții avertizează de săptămâni întregi.

„În prezent ne îndreptăm spre o urgență gravă. Vom avea un Crăciun cu adevărat îngrozitor dacă nu luăm acum contramăsuri.”, a declarat Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch, agenția germană de control al bolilor.

Oficialul a cerut o creștere semnificativă a ratelor de vaccinare la mult peste 75%, de la 67,7% în prezent. În unele regiuni din Germania, ratele sunt de doar 57,6%. Wieler a cerut, de asemenea, închiderea barurilor și cluburilor, încetarea evenimentelor de amploare și ca multe alte locuri să fie limitate la cei care au certificate de vaccinare sau de recuperare.

„Probabil că până la sfârșitul iernii toată lumea va fi vaccinată, vindecată sau moartă” din cauza răspândirii variantei Delta, foarte, foarte contagioasă”, a declarat ministrul german al sănătății, Jens Spahn, făcând din nou apel la germani să se vaccineze urgent în fața exploziei numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Institutul Robert Koch a făcut un tablou dramatic al situației infecțiilor

Întrebat despre posibilitatea de a impune o nouă închidere pentru toată lumea, Jens Spahn a spus: „Ne aflăm într-o situație în care nu putem exclude nimic.” Comentariile au fost făcute în contextul în care camera superioară a parlamentului german, Bundesrat, a aprobat noi restricții pentru a limita infecțiile, la o zi după ce camera inferioară a adoptat măsurile.

Lothar Wieler, șeful agenției pentru boli infecțioase din Germania, Institutul Robert Koch (RKI), a prezentat o imagine dramatică a situației coronavirusului, subliniind că în peste un sfert din districtele din întreaga țară, rata de incidență pe șapte zile depășește 500 de noi infecții la 100.000 de persoane și că multe spitale sunt la limită.

Trebuie să schimbăm situația. Chiar nu mai este timp de pierdut”, a fost concluzia acestui raport publicat de presa din Germania. Wieler a subliniat, de asemenea, importanța vaccinării, care funcționează foarte, foarte bine, dar trebuie să fie eliminate acum „lacunele în materie de vaccinare„.

Situația COVID actuală în Germania

În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri noi a crescut cu peste 60%. Vineri, Germania a înregistrat 52.970 de noi infecții zilnice, la o zi după ce a înregistrat peste 65.000 de cazuri zilnice, un record de la începutul pandemiei. Oficialii din domeniul sănătății avertizează că este posibil ca numărul să se dubleze cel puțin în zilele următoare.

Uwe Janssens, secretarul general al Societății de terapie intensivă internă din Germania, a declarat pentru DW că cifrele sunt absolut îngrijorătoare. Acesta a subliniat că pacienții care suferă de boli grave după ce au fost infectați cu virusul ajung mult mai târziu la secția de terapie intensivă, „cu o întârziere de până la 15 zile„.

„În prezent, aproximativ 0,8% dintre persoanele infectate vor trebui să fie tratate în continuare într-o unitate de terapie intensivă în cursul unei infecții.

Iar dacă există 50.000-60.000 de noi infecții pe zi,  se poate număra câte persoane vor ajunge în unitățile de terapie intensivă în 7-10-12 zile.”, a declarat Uwe Janssens.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI