Anunț pentru toți contribuabilii. Ce se întâmplă la ANAF, în luna iulie

de: Ana Chivu
02 07. 2019

Anunț nou din partea ANAF! Luna iulie este o lună mai specială din cauza obligațiilor pe care le au românii.  Cum se vor efectua plățile trimestriale pentru impozitul pe profit în această lună?

Anunț ANAF. Toți românii sunt vizați

Contribuabilii pot consulta agenda fiscală a lunii iulie pe site-ul oficial al ANAF, pentru a se asigura că nu omit vreo plată către stat. Contribuabilii trebuie să ia la cunoștință agenda cu obligațiile principale de plată și pentru declararea aferentă din luna a șaptea a anului. Potrivit acesteia, data de 25 iulie este ziua cea mai aglomerată zi din lună, ca urmare a datei de depunere a formularelor: 097, 100, 101, 112, 224, 300, 301, 307, 311 și 390. În luna aceasta, se vor efectua și plățile trimestriale pentru impozitul pe profit și al microîntreprinderilor, care se va face până pe 25 iulie. Agenda fiscală ANAF pentru luna iulie poate fi consultată în întregime AICI.

1.În 30 de zile de la împlinirea termenului de 183 de zile de prezență în România: Depunerea formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”
2. Cu 30 de zile înaintea plecării din România: – 010 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică – Formularul 010 sau
– 700 Declarație pentru înregistrarea/modificarea categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal – Formularul electronic 700, după caz.
3. 30 de zile înainte de data eliberării actului legal de funcționare: – 020 Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal – Formularul 020 sau
– 700 Declarație pentru înregistrarea/modificarea categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal – Formularul electronic 700, după caz.

ANAF, nouă veste pentru contribuabili

Declarație unică ANAF

Ultima declarație ce trebuie depusă are termenul 31.07.2019. „Vă rugăm să aveţi în vedere că puteţi depune declaraţia oricând, până la această dată. Declaraţia se poate depune accesând butonul „Depunere declaraţie unică” din partea dreaptă sus a paginii principale a portalului ANAF, sau prin www.e-guvernare.ro.

Au mai ramăs 30 de zile până la expirarea termenului de depunere.  Pentru informaţii suplimentare cu privire la depunerea declaraţiei unice accesaţi următorul link sau apelaţi la 031.403.91.60.  Vă mulţumim”, arată site-ul oficial ANAF.