Anunț pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimele luni
Prețul petrolului a crescut marți, 21 iulie 2020, cu aproximativ 1 dolar. Acesta este la cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimele patru luni. Creșterea prețului este susținută de acordul UE pentru relansarea economiei după pandemia de COVID-19, precum și de informațiile bune venite în urma unor studii clinice pentru vaccinuri împotriva coronavirusului, informează agenția Reuters.
Anunțul pentru cei care au mașini pe benzină și motorină. Prețul petrolului, la cel mai înalt nivel din ultimele 4 luni
Prețul petrolului a crescut la cel mai mare nivel înregistrat în ultimele 4 luni. Vinovat pentru mărirea prețului este acordul UE pentru relansarea economiei după pandemia de coronavirus. La fel, prețul petrolului a fost cotat cu 1 dolar american mai mult, datorită veștilor îmbucurătoare venite din partea studiilor clinice care se fac pentru găsirea unui vaccin împotriva virusului ucigaș.
Creșterea cotațiilor petrolului a fost determinată și de posibila scădere a stocurilor de petrol și produse rafinate din Statele Unite, mai arată sondajele de opinie realizate de agenția Reuters. Astfel, prețul petrolului Brent a urcat cu 1,02 dolari americani, respectiv cu 2,4%, la 44,3 dolari americani pe baril.
Cu cât s-au ridicat prețurile la petrol
Totodată, cotația petrolului West Texas Intermediate, de referință pe piața din America, a urcat cu 94 de cenți, sau cu 2,3%, la 41,75 dolari americani pe baril. Ambii indici ai petrolului au atins în timpul tranzacțiilor cel mai ridicat nivel de după data de 6 martie 2020.
Creșterile de preț sunt fost stimulate de acordul liderilor Uniunii Europene referitor la crearea unui fond de 750 de miliarde de euro, sumă ce va fi folosită pentru refacerea economiilor din regiune, grav afecatate de epidemia de COVID-19.
UE, solidară în creșterea economiei după pandemia de COVID-19
De asemenea, acordul permite Comisiei Europene să strângă miliarde de euro de pe piețele de capital în numele celor 27 de state membre, un act de solidaritate fără precedent în cele aproape 70 de ani de integrare europeană. Astfel, acțiunile la nivel global și euro au atins maxime ale ultimelor câteva luni.
Cotația dolarului american, folosit la tranzacționarea majorității contractelor pentru petrol, a scăzut marți, 21 iulie 2020, la cel mai redus nivel din luna martie a acestui an, față de alte monede.